Fortsatt uklarhet rundt Notar-lønninger

Ledelsen jobber nå med å finne løsninger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ledelsen i eiendomsmeglerkjeden Notar jobbet søndag kveld fortsatt med å finne løsninger på pengeproblemene som har ført til at flere ansatte ikke har fått utbetalt lønn.


- Vi jobber fortsatt, og vi forhandler med banken for å se hva vi kan få til. Det er all grunn til å holde på utover kvelden og natten for å prøve å finne løsninger på situasjonen, sier administrerende direktør Geir G. Hantveit i Notar til NTB.

Han varsler at selskapet vil komme med en kunngjøring mandag om likviditetsutfordringene i selskapet.

Fredag morgen ble det klart at hovedbankforbindelsen Nordea stengte alle drifts- og lønnskontoer med kreditt i selskapene i Notar-kjeden. Dermed fikk rundt 30 av selskapene i Notar-gruppen akutte likviditetsproblemer, noe som førte til umiddelbar stans i lønnsutbetalingene til de flere ansatte.

Pengeproblemene skal ha kommet overraskende på Notar.

- Likviditetsutfordringene var vi jo klar over, men den likviditetsskvisen vi nå har kommet i, kom overraskende, sa Hantveit til NTB fredag ettermiddag.

Betalingsproblemene omfatter rundt 200 personer.

I slutten av oktober meldte Notar om kraftige nedskjæringer i meglerstaben. 26 meglerkontorer skal legges ned. Disse kommer i tillegg til 18 kontorer som er lagt ned tidligere i år.

Notar vil etter de planlagte nedskjæringene ha 58 meglerkontorer, hvorav 45 i Norge og 13 i Sverige.

NTB

 

LØNNSPROBLEMER:Ledelsen i eiendomsmeglerkjeden Notar jobbet søndag kveld fortsatt med å finne løsninger på pengeproblemene som har ført til at flere ansatte ikke har fått utbetalt lønn.
Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX
LØNNSPROBLEMER:Ledelsen i eiendomsmeglerkjeden Notar jobbet søndag kveld fortsatt med å finne løsninger på pengeproblemene som har ført til at flere ansatte ikke har fått utbetalt lønn. Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX Vis mer