Fortsatt uklart om Fjell

Det er fortsatt uavklart om Olav Fjell må gå av eller om han fortsetter som konsernsjef i Statoil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statoils styre drøftet i kveld situasjonen som er oppstått etter at styreformann Leif Terje Løddesøl trakk seg sist natt. Det ekstraordinære styremøtet begynte i ettermiddag og fortsatte utover kvelden. Hovedtemaet på det ekstraordinære styremøtet var den såkalte Iran-saken. For første gang ga internrevisorene - som først ropte varsku om avtalen - sin versjon til styret.

Både sjefen for konsernrevisjonen, Svein Andersen, lederen for Konsernsikring, David Platts og direktør for Helse, miljø og sikkerhet, Stig Bergseth, ga styret mer informasjon enn det fikk på forrige møte da styret satt sammen i 15 timer.

Etter det forrige ekstraordinære styremøtet for en uke siden, kom det reaksjoner, spesielt fra de ansatte, på at Platts og Andersen ikke var invitert til å redegjøre for saken. Det var disse to som først reagerte på den omstridte Iran-avtalen med Horton Investments til en pris på 115 millioner kroner og med eks-president Rafsanjanis sønn som rådgiver.

Ifølge Dagens Næringsliv er det en av de ansattes representanter i styret, Stein Bredal, som har forlangt dagens ekstraordinære møte fordi han ikke syntes styret fikk tilfredsstillende informasjon på det forrige møtet. Ifølge TV 2 Nettavisen skal også tre av de aksjonærvalgte medlemmene, Grace Skaugen, Kaci Kullmann Five og Eli Sætersmoen, ha bedt om et nytt styremøte.

Men natt til i dag fikk saken en helt ny vending da styreformann Leif Terje Løddesøl overraskende meddelte at han trakk seg fra vervet med umiddelbar virkning. Utover dagen gikk spekulasjonene høyt om styremøtet også ville munne ut i konsernsjefens avgang.

(NTB)