Fortsatt umulig å vende hjem for tusenvis av georgiere

50.000 er internt fordrevet, ifølge FN.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

50.000 mennesker er fortsatt internt fordrevet i Georgia uten mulighet til å vende hjem, sier FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR).

Mellom 50.000 og 60.000 internt fordrevne personer venter fortsatt på å vende hjem, sier FNs høykommissær for flyktninger António Guterres.

- Det er fortsatt ikke mulig for dem å vende hjem, spesielt i enkelte områder hvor det fortsatt pågår operasjoner, sier han.

- Vi engasjerer oss sterkt i arbeidet for å hjelpe de delene av befolkningen som er fordrevet i Georgia og i arbeidet for å legge forholdene til rette for at disse menneskene kan vende hjem, sier Guterres.

Alt i alt ble mellom 128.000 og 130.000 mennesker tvunget på flukt som følge av krigføringen i Georgia i august, sier Guterres. Han viser til statistikk som stammer fra georgiske myndigheter.

Om lag 3.000 personer som har flyktet over grensa til Russland, har fortsatt ikke vendt hjem.

(NTB)

PÅ FLUKT: 50.000 mennesker er fortsatt internt fordrevet i Georgia uten mulighet til å vende hjem. Her henger en kvinne opp tøyet i den georgiske byen Gori. Foto: David Mdzinarishvili
PÅ FLUKT: 50.000 mennesker er fortsatt internt fordrevet i Georgia uten mulighet til å vende hjem. Her henger en kvinne opp tøyet i den georgiske byen Gori. Foto: David Mdzinarishvili Vis mer
Fortsatt umulig å vende hjem for tusenvis av georgiere
HØYKOMISSÆR: Ifølge FNs høykomissær for flyktninger, António Guterres, er det fortsatt umulig for flere tusen georgiere å vende hjem.