Fortsatt uten gjerningsmann etter brutalt overfall på kvinne (77)

Nesten fire måneder etter overfallet som medførte at en 77-åring ble liggende i respirator, er gjerningsmannen fremdeles på frifot.

VELDIG BRUTALT: Politiinspektør Hanne Kristin Rohde har satt inn store ressurser for å finne gjerningsmannen etter det uvanlig voldelige overfallet av en 77-årig kvinne på Korsvoll i Oslo den 6. februar. Rohde beskriver overgrepet som «veldig brutalt» . Arkivfoto: Scanpix
VELDIG BRUTALT: Politiinspektør Hanne Kristin Rohde har satt inn store ressurser for å finne gjerningsmannen etter det uvanlig voldelige overfallet av en 77-årig kvinne på Korsvoll i Oslo den 6. februar. Rohde beskriver overgrepet som «veldig brutalt» . Arkivfoto: ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Oslo politidistrikt står fortsatt uten navngitt gjerningsmann drøyt tre og en halv måned etter at en kvinne (77) ble brutalt overfalt og ranet på Korsvoll i Oslo, opplyser politiinspektør Hanne Kristin Rohde ved vold og sedelighetsavsnittet i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

77-åringen var på vei hjem fra en venninne da hun rundt klokken 21 den 6.februar ble angrepet av en ukjent mannsperson. Kvinnen ble liggende i snøen i opptil en time før hun ble funnet av en skigåer. Hun var da ikke i stand til å gjøre rede for seg.

Funn på åstedet tyder på at hun også ble utsatt for et seksuelt overgrep.

- Dette er et stygt overfall. Kvinnen var forslått og nedkjølt da hun ble funnet. Hun er brakt til Ullevål sykehus hvor hun ble liggende i respirator, fortalte Rohde etter overfallet.

Kripos bistår Politiet frykter at en serieoverfallsmann er løs i Oslo-området. Kripos bistår i etterforskningen, og det fryktes at mannen kan ha operert også i andre deler av landet og muligens også i andre land.

I juli i fjor, altså sju måneder før 77-åringen ble overfalt på Korsvoll, ble en 86-årig kvinne ranet og utsatt for et overgrep på Etterstad i Oslo.

- Vi er nå helt sikre på at det er den samme mannen som står bak disse to overfallene. Vi føler oss også sikre på at han står bak andre lovbrudd, blant annet flere ran av eldre og muligens også annen vinningskriminalitet, sa politiinspektør Hanne Kristin Rohde til Dagbladet i mars i år.

Hun understreket da at denne saken ikke nødvendigvis bare dreier seg om ran av eldre, men at andre aldersgrupper også kan være berørte. Oslo politidistrikt og Kripos går nå systematisk igjennom uoppklarte overfall og ran for å undersøke om samme gjerningsmann står bak enda flere hendelser.

- Dette kan bli en veldig omfattende sak. I verste fall står vi overfor en serieoverfallsmann, sa Rohde i mars.

Politiet vet foreløpig ikke hvem gjerningsmannen er. Tekniske spor gjør dem likevel sikre på at den samme mannen står bak flere overfall.

ÅSTEDET: Overfallet skjedde ved Langmyrveien og Peder Ankers vei på Korsvoll. Funn på åstedet tyder på at kvinnen ble utsatt for et seksuelt overgrep i tillegg til ran. Kvinnen ble trolig liggende i nær en time før hun ble funnet. Slik så det ut nær åstedet i februar, dagen etter overgrepet. FOTO: LARS EIVIND BONES
ÅSTEDET: Overfallet skjedde ved Langmyrveien og Peder Ankers vei på Korsvoll. Funn på åstedet tyder på at kvinnen ble utsatt for et seksuelt overgrep i tillegg til ran. Kvinnen ble trolig liggende i nær en time før hun ble funnet. Slik så det ut nær åstedet i februar, dagen etter overgrepet. FOTO: LARS EIVIND BONES Vis mer

Ifølge Rohde har politiet ikke knyttet gjerningsmannen til nye overgrep de siste månedene.

- Kan få varige mén 77-åringen liggende i respirator i noen dager etter overfallet, og det tok en uke før hun var i stand til å forklare seg for politiet om hendelsen. Hun husker ikke noe av selve overfallet.

Ifølge kvinnens bistandsadvokat Halldis Winje, er 77-åringen nå hjemme fra sykehuset og har vært der i en periode.

- Det går relativt bra med henne. Hun fikk en hodeskade i forbindelse med overfallet, og det er for tidlig å si om hun kan få varige mén, sier Winje til Dagbladet.

Ble observert Et vitne har observert en mann med mørke klær følge etter 77-åringen den dagen hun ble overfalt. Vedkommende kjørte brøytebil ved Korsvoll skole like før overgrepet skal ha skjedd.

- Mannen som kjørte brøytebil har observert 77-åringen gå over skoleplassen ved Korsvoll skole. Han så også at en mannsperson fulgte etter henne. Signalement på mannspersonen er at han gikk med mørke klær, fortalte Rohde til Dagbladet for tre uker siden.

Politiet har foreløpig ikke noe annet signalement å gå etter.

Den 77-årige kvinnen skal ha gått ut av skolegården og inn på Peder Ankersvei, tatt til venstre og deretter fulgt en liten sti opp mot boligområdet Grinda på Korsvoll.

SLIK GIKK HUN KLEDD: Denne polititegningen viser hva 77-åringen gikk med den kvelden hun ble overfalt på Korsvoll. Foto: Politiet / Scanpix
SLIK GIKK HUN KLEDD: Denne polititegningen viser hva 77-åringen gikk med den kvelden hun ble overfalt på Korsvoll. Foto: Politiet / Scanpix Vis mer