Fortsatt uvær for svensker og dansker

Snøen fortsetter å velte ned over Danmark og det sørlige Sverige. Bilister sitter fast i fonnene, mange tog står og flytrafikken er hardt rammet av vinterværet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter nytt kraftig snøfall i nattetimene, oppfordret politiet i Nord-Jylland fredag morgen alle bilister som ikke absolutt måtte ut og kjøre til å la bilen stå. I Århus sør på Jylland ble det advart mot all bilkjøring uansett hvor nødvendig den måtte være.

Nord på Jylland måtte en kvinne fredag morgen føde i ambulansen som var på vei til sykehuset i Ålborg, og barnet kom til verden i sykebilen klokka 5.05.

- Torsdag hadde vi en fødsel ved Nibe i en annen ambulanse som var på vei til Ålborg, sa redningstjenesten Falcks pressetalsmann Andreas Beck til nyhetsbyrået Ritzau.

På Sjælland ble flere tog mellom hovedstaden og byene Holbæk og Kalundborg innstilt, og uværet skapte store problemer i flytrafikken til og fra Kastrup ved København. I Skåne i Sør-Sverige kjørte minst 15 biler seg helt fast i snømassene på hovedveiene natt til fredag, og politiet fryktet at mange flere sto fastkjørt på mindre veier.

Også i det sørlige Sverige var det store forsinkelser i togtrafikken. Meteorologene spår at et nytt nedbørsområde lørdag vil komme inn over det nordøstlige Danmark og det sørlige Sverige fra vest, melder nyhetsbyrået TT.

(NTB)

TRE SKADET: En SL-buss kjørte sent torsdag kveld av veien og ut i snøen på veien mot Dyvik i Åkersberga utenfor Stockholm. Bussen hadde ikke passasjerer om bord og sjåføren fikk bare lettere skader. Foto: Henrik Montgomery, SCANPIX
TRE SKADET: En SL-buss kjørte sent torsdag kveld av veien og ut i snøen på veien mot Dyvik i Åkersberga utenfor Stockholm. Bussen hadde ikke passasjerer om bord og sjåføren fikk bare lettere skader. Foto: Henrik Montgomery, SCANPIX Vis mer