DØMT: Eirik Jensen ble i Borgarting lagmannsrett 19. juni dømt til 21 års fengsel for grov korrupsjon og medvirkning til grov narkotikakriminalitet. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
DØMT: Eirik Jensen ble i Borgarting lagmannsrett 19. juni dømt til 21 års fengsel for grov korrupsjon og medvirkning til grov narkotikakriminalitet. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer

Fortsatt varetekt for Eirik Jensen – anker til Høyesterett

Ekspolitimann Eirik Jensen nådde ikke fram med anken og må sitte også de neste åtte ukene i varetekt, ifølge en kjennelse fra lagmannsretten. Han anker avgjørelsen.

Publisert

- Lagmannsretten kom til at det er grunnlag for fortsatt varetektsfengsling ut fra rettshåndhevelseshensyn, jf. straffeprosessloven § 172 første punktum bokstav a), skriver lagdommer Per Racin Fosmark i en pressemelding.

- Det vil være egnet til å støte allmennhetens rettsfølelse om Eirik Jensen nå ikke fortsatt fengsles i påvente av Høyesteretts avgjørelse av hans anke over straffedommen. Forsvarer hadde vist til en opinionsundersøkelse fra Opinion AS, men lagmannsretten fant at denne undersøkelsen ikke kunne få avgjørende betydning, skriver Fosmark.

PÅGREPET: Eirik Jensen er ført inn på bakrommet, hvor han ble pågrepet av Spesialenheten. Foto: Trym Mogen Vis mer

Dømt for grov korrupsjon

Ekspolitimann Jensen ble i Borgarting lagmannsrett 19. juni dømt til 21 års fengsel for grov korrupsjon og medvirkning til grov narkotikakriminalitet.

Han anket på stedet, men ble varetektsfengslet i påvente av behandling i Høyesterett. Fengslingsanken som Borgarting har behandlet, gjelder Oslo tingretts avgjørelse 16. juli om at han kan holdes ytterligere åtte uker i varetekt.

Allmennhetens rettsfølelse

Jensen og forsvareren hans, advokat John Christian Elden, har argumentert mot at det vil støte allmennhetens rettsfølelse om den tidligere polititoppen løslates.

Til NTB opplyser Elden at avgjørelsen ankes til Høyesterett.

- Det er bra at lagmannsretten er klar på at skyldspørsmålet i saken ikke er avgjort, og at det fortsatt er mulighet for frifinnelse. At Jensen da må sitte i varetekt fordi saken er omfattende omtalt i mediene, er det vanskelig å forstå, skriver Elden i en kommentar.

Eirik Jensen og forsvareren har argumentert for at så mange dommere i Borgarting lagmannsrett har hatt befatning med saken, at det er vanskelig for Jensen å forvente en nøytral behandling. Han har krevd at saken behandles av en annen domstol.

Da Jensen ble dømt til lovens strengeste straff i lagmannsretten, ble medtiltalte Gjermund Cappelen dømt til 13 års fengsel. Cappelen har også anket dommen til Høyesterett.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer