Fortsatt varetekt for Gamal Hosein

Drapssiktede Gamal Hosein (35) må sitte ytterligere to uker i varetekt. Det har Skien forhørsrett bestemt i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gamal Hosein er siktet for å ha drept sin kone Gry Hosein (28). Politiet mener han kvalte henne i parets videokiosk lørdag 13. januar i år, og at han senere skjulte liket på et ukjent sted.

Politiet har ingen tekniske beviser mot 35-åringen, men flere vitneutsagn som ikke stemmer overens med forklaringene fra den siktede tobarnsfaren.

Til lagmannsretten

Forsvarer Jan Erik Granmo påkjærer i morgen kjennelsen fra Skien forhørsrett til Agder lagmannsrett.

- Jeg mener avgjørelsen ikke er riktig. Retten mener det er mer sannsynlig at Gamal har drept sin kone, enn at han ikke har det. Retten bygger dette på indisier og vitneforklaringer, sier Granmo til Dagbladet.no.

Skien forhørsrett mener at det er fare for bevisforspillelse dersom Hosein blir satt fri fra varetekt. Politiets argument var at to norske politietterforskere ikke er ferdige med avhør av vitner i Israel. Siktede er også underlagt besøk- og brevkontroll fram til 6. mars.

Var optimist

Gamal Hosein har sittet i varetekt i Skien kretsfengsel siden 23. januar. Da han møtte i forhørsretten i Skien i går, fortalte han Dagbladet.no at han var optimist før rettsmøtet. Årsaken var at han vet med seg selv at han er uskyldig. Nå må han feste sin lit til Agder lagmannsrett som skal behandle en påkjæring.

Politiet har en pressekonferanse om saken klokka 14.30, og Dagbladet.no kommer tilbake med mer etter det.

LENGSTE STRÅ:</B> Politiadvokat Jon Borgen har tre ganger fått medhold i at Gamal Hosein kan varetektsfengsles. Denne gang til 6. mars.