Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fortsatt varetekt for «sex-legen»

Rundt 20 unge jenter identifisert som mulige ofre for legen.

ØKT OMFANG: Politijurist Rolf Thoresen ved Hedmark politidistrikt sier til Dagbladet at rundt 20 mulige ofre for den siktede legen nå er identifisert. Politiet går nå gjennom det omfattende bildematerialet som omfatter seksualiserte bilder av jenter i alderen 11 til 16 år. Foto: DAGBLADET
ØKT OMFANG: Politijurist Rolf Thoresen ved Hedmark politidistrikt sier til Dagbladet at rundt 20 mulige ofre for den siktede legen nå er identifisert. Politiet går nå gjennom det omfattende bildematerialet som omfatter seksualiserte bilder av jenter i alderen 11 til 16 år. Foto: DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅLESUND (Dagbladet): Jentene skal være i alderen 11 til 16 år og er funnet filmet og avbildet på mobiltelefoner den sex- og utpressingssiktede legen (38) fra Hedmark var i besittelse av.

I dag fikk politiet medhold hos Hedmarken tingrett i utvidet varetekt. Legen blir derfor holdt fengslet med brev og besøkskontroll fram til 20.desember.

Høy prioritet - Vi satser store resurser på å få oppklart saken og har satt av 12 etterforskere på saken, derav fire fra Kriopos, sier politijurist Rolf Thoresen ved Hedmark politidistikt til Dagbladet.
- Det er et svært omfattende arbeid og vi har satt av seks personer bare på å få identifisert jentene vi har bilder og film av, sier han.

Grove bilder Hele elleve mobiltelefoner har politiet beslaglagt fra legens hjem i Hamar og på hans arbeidsplass.
Legen har opprettet kontantkortabonnement på flere intetanende personer rundt om i landet. Det er på disse telefonene politiet har funnet bilde og filmmaterialet som nå er i ferd med å danne bakteppet for en sak mot legen.

- Det er snakk om svært unge jenter som er presset til å ta bilder eller filme seg selv i det vi kan kalle seksualiserte situasjoner, tildels grove, sier Thoresen.

- Har legen selv vært involvert i fotograferingen av jentene, eller hatt fysisk kontakt med dem?
- Han er ikke siktet for det.

- Er han en «ensom ulv» eller har dere grunn til å tro at flere er involvert i saken?
- Nei, vi har ikke noe holdepunkt for å tro annet enn at han har operert alene.

Økt omfang Politiet har tidligere gått ut med at det i beslaget fra legen forelå 200 navn, telefonnumre og adresser. Det har nå økt til 500 navn.

- Saken har økt i omfang, men vi har ikke endret eller utvidet siktelsen. Når vi nå ba om utvidet varetekt var det i frykt for at han skulle komme til å ta kontakt med noen av ofrene i saken.

- Politiet gikk ut med at han også var mistenkt for frihetsberøvelse, hvor står den mistanken?

- Det er riktig at det i materialet var tegn som kunne tyde på noe slikt. Vi har avhørt og sjekket ut en kvinne det var grunn til å tro var holdt under tvang av legen. Dette viser seg å ikke stemme og blir ikke tatt videre av oss.

Utpressing - Det foreligger en konkret sak hvor legen har drevet utpressing, har det dukket opp flere?
- Nei, men vi har et svært omfattende beslag som må gjennomgås før vi kan konkludere. Å få oversikt over andre eventuelle ofre for utpressing er en del av dette arbeidet.

- Det var snakk om store beløp legen forsøkte å presse fra en mann i Ålesund.
Tyder legens privatøkonomi på at noen har betalt ham etter å ha blitt presset?

- Vi vet foreløpig ikke om noen har gitt etter for press og betalt ham, men er også noe vi undersøker.
En må huske på at eventuelle nye ofre for utpressing har en terskel å stige over før de kommer til oss med saken. De kan ha satt seg selv i en situasjon som er pinlig for dem.

- Og som kan medføre straffansvar?
- Det er selvfølgelig også en mulighet, sier Thoresen.

Pasientjournaler Politiet gikk tidlig ut med at i det i beslaget ble funnet pasientjournaler og et skarpladd våpen.
Disse opplysningene har politiet nå moderert en del.

- Papirene viser seg ikke å være komplette pasientjournaler, men pasientopplysninger som naturlig hører hjemme i en journal på sykehuset og ikke hjemme hos legen, sier Thoresen.

Våpenet som er funnet er beskrevet som en type startpistol som ikke har skarpe skudd.

Politiet opplyser til Dagbladet at saken har forgreininger til hele landet og at de har fått tips i saken.
- Noen tips har kommet, men vi håper at flere med opplysninger i saken kan gå inn på tips.kripos.no, sier Thoresen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!