Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fortsatt venner

KRISTIANSAND (Dagbladet.no): Selv om kameraten sierhan var med og drepte jentene oppfatter Viggo Kristiansen (21) seg fortsatt som venn med den 19 år gamle Jan Helge Andersen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Min klient understreker at han fortsatt er en venn med den andre involverte, og at han fortsatt regner seg som en venn av ham, sier Kristiansens advokat Tore H. Pettersen til Dagbladet.

Politiet har ikke fått noen tilståelse fra Kristiansen, og de har heller ikke tekniske bevis mot han. Siktelsen baserer seg på det kriminalsjef Arne Pedersen kaller «en kjede med bevis», og 19-åringens detaljerte forklaring, som på en rekke punkter stemmer med politiets opplysninger. 19-åringen har også kommet med opplysninger bare drapsmannen kan kjenne til.

De to holdes nå adskilt. 19 år gamle Andersen sitter i Arendal kretsfengsel, mens Viggo Kristiansen er i Kristiansand kretsfengsel. Begge holdes i streng isolasjon, og politiet har bedt fengselsvesenet ta ekstra forholdsregler i forhold til de to sikte.

Forstår ikke

Eldstemann Viggo forstår rett og slett ikke kameraten Jan Helge Andersens (19) tilståelse i barnedrapssaken.

- Han stiller seg uforstående til at kameraten skal ha gjort det, sier Kristansens forsvarer Tore H. Pettersen til Dagbladet.no.

- Han kan ikke skjønne at Jan Helge har gjort det.

Kristiansen har ikke forklart hvorfor han tviler på kameratens tilståelse. Flere kilder bekrefter imidlertid at 19-åringen følte seg underlegen sin to år eldre kamerat.

Lokket med kattunger

Yngstemann har forklart til politiet at de to lokket med seg jentene ved å si at de hadde 'noen nydelige kattunger' oppe i heia. Selve drapshandlingen skal ha skjedd raskt. Andersen anslår at det gikk mellom 45 minutter og en time fra jentene ble lokket inn i heia til de ble drept.

Kristiansen har innrømmet å ha møtt sin yngre kamerat i Baneheia drapskvelden.

- Men det var bare et kort møte, forklarer 21-åringen.

Begge er siktet for overlagt drap, voldtekt, seksuelle overgrep mot mindreårige og å begå én forbrytelse for å skjule en annen.

Politiet leter nå videre etter kniven drapene ble begått med. Jan Helge Andersen skal ha antydet hvor våpenet har vært, men politiet har ikke greid å finne det. Både politiets og 19-åringens teori er at Viggo Kristiansen fjernet våpenet i tiden før pågripelsen. I morgen fortsetter av hørene av de to siktede. Politiet jobber også videre med andre tekniske undersøkelser som kan gi nye bevis mot Kristiansen.