Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Fortsatt verdens tryggeste fly

Dette er første gang en Concorde styrter. Tidligere flykaptein John Hutchinson, som har fløyet Concorde i 15 år, mener likevel at flyet er tryggest.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Concorden har vært regnet blant verdens tryggeste fly. I går meldte BBC at Concorden er i ferd med å slå sprekker.

Kaptein John Hutchinson har fløyet Concorde i 15 år. Han sier til BBC Radio 4 at flyet etter hans mening fortsatt er det tryggeste flyet på vingene i dag.

- Flyet er robust, og det har mye større motorkapasitet enn det som egentlig er nødvendig, forklarer Hutchinson.

Første flystyrt

Dette er første gang et av de supersoniske flyene styrtet. Den eneste alvorlige hendelsen forbundet med flyet fant sted i 1979, da et av hjulene gikk eksploderte under en dårlig landing. Etter det ble designet noe endret.

Den første concorden kom på vingene i 1969. Air France og British Airways opererer 13 av de supersoniske flyene. Ifølge Air France kan de nå værende concordene holdes i lufta fram til år 2007.

Ingen sammenheng

Hutchinson ser ingen sammenheng mellom sprekkene som ble rapportert i går og dagens tragiske ulykke.

- Jeg tror ikke det er riktig å trekke linjer mellom Air Frances Concorde-fly og British Airways sine. Jeg tror heller ikke sprekkene hadde noe med saken å gjøre, sier han. Den gamle piloten beskriver Concorden som det vakreste flyet han noensinne har fløyet - et riktig fullblodsfly.

JOMFRUTUREN: Dette bildet er fra Concordens første tur i 1969. 31 år senere inntraff den første store ulykken.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media