Sommerværet:

Fortsatt vinter i nord

Finnmark opplevde mellom ti og 15 cm snø på flere fjelloverganger 2. pinsedag, og vinteren slipper ikke taket helt ennå.

SNØ: E69 og andre fjelloverganger i Finnmark kan oppleve vanskelige kjøreforhold fram til onsdag.

FOTO: LØVLAND MASKIN & TRANSPORT AS
SNØ: E69 og andre fjelloverganger i Finnmark kan oppleve vanskelige kjøreforhold fram til onsdag. FOTO: LØVLAND MASKIN & TRANSPORT AS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Selv om vi allerede er godt inni juni, vil ikke vinteren slippe helt taket på Nord-Norge riktig ennå. Brøytebilene måtte rykke ut 2. pinsedag, og det ser ut til at lave temperaturer kommer til å prege flere fylker noen dager til.

Per Egil Haga, vakthavende meteorolog i Finnmark, bekrefter overfor Dagbladet at det fremdeles er et ganske kraftig lavtrykk i nord som gir sterk vind og snø i de høyereliggende områdene.

- Det er vanskelige kjøreforhold for øyeblikket, særlig i Finnmark og såvidt i Nord-Troms. Nå trekker lavtrykket seg nordøstover og vinden kommer til å minke litt utpå kvelden, men det er fortsatt ganske kjølig, sier han.

- Kan ikke huske sist det skjedde

Ifølge meteorologen er det sjelden at man må ut med brøytebiler når man er så langt inni juni måned.

- Jeg kan ikke huske sist det skjedde. Det kan komme snø i høyere strøk gjennom hele året, men så kraftig nedbør er veldig sjelden, sier Haga.

I Nordkapp ble Europavei 69 mellom Skarsvåg og Nordkapp stengt på grunn av de dårlige kjøreforholdene, og meteorologen understreker at det også kan komme nedbør utpå natten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer