- Fortsatte årsmøtet dagen etter at han ble kjent med voldtektsanklagene

Etter at han ble konfrontert med voldtektsanklagene, ifølge gruppeleder i Venstre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER/OSLO (Dagbladet): Nestleder i Venstre, Helge Solum Larsen ble i dag anmeldt for voldtekt av en 17 år gammel jente. Voldtekten skal ha skjedd under Rogaland Venstres fylkesårsmøte på Ryfylke Fjordhotell i Suldal lørdag.

Politiet i Haugaland og Sunnhordland siktet senere i dag Solum Larsen for voldtekt etter straffeloven paragraf 192a.

Gruppeleder for bystyregruppa i Stavanger Venstre, Per A Thorbjørnsen, opplyser til Dagbladet at han ble vekket av venninnene til 17-åringen natt til søndag.

- Jeg ble vekket i 02.45-tida og forklart om hva som hadde skjedd, sier han til Dagbladet.

Thorbjørnsen opplyser videre til Dagbladet at 17-åringen og Solum Larsen var på nachspiel natt til søndag. Flere andre skal også ha vært til stede.

Ved midnatt skal Solum Larsen og 17-åringen ha forlatt nachspielet sammen.

Etter hvert ble venninnene bekymret for 17-åringen. Deretter fant de jenta oppløst i tårer, på et annet rom enn Solum Larsens. Deretter varslet jentene Per Thorbjørnsen, forteller han.

Thorbjørnsen tok da kontakt med 17-åringen og de kom til enighet om at hun kunne sove litt, for deretter å ta første båten hjem.

Sammen ble de enige om at jenta ikke måtte dusje og dra direkte på voldtektsmottaket, opplyser han til Dagbladet.

Thorbjørnsen har vært kollega med Solum Larsen siden slutten av 80-tallet.

Søndag morgen ble Solum Larsen konfrontert med påstandene. Han skal ha fortsatt sin deltagelse på fylkesårsmøtet og tok fellesbåten hjem med de andre deltagerne på ettermiddagen, opplyser gruppelederen.

Finnøy-ordfører Gro Skartveit, sier til Dagbladet at det virket som de fleste på årsmøtet ikke hadde fått med seg voldtektsanklagen mot Solum Larsen da møtene fortsatte på søndag.

- Jeg oppfattet ikke at dette var noe som ble snakket om. Med unntak av de som ble informert om saken, virket det ikke som så mange visste om det.

- Men han var tydelig preget. Det var tydelig at han ikke hadde det noe godt, sier Skartveit til Dagbladet.

Solum Larsen har nå trukket seg fra vervet som nestleder. Venstre-politikeren er innlagt på psykiatrisk avdeling.

- Det er hensyn som er viktigere enn Solum Larsen nå, og det er at kvinnen dette gjelder får den hjelpen hun trenger, sier Thorbjørnsen.

Det var 70 gjester til stede på Fylkesårsmøtet på Ryfylkes fjordhotell. De var der fra fredag til søndag.

Klokka 14.25 søndag gikk fellesbåten tilbake til Stavanger.

Da hadde møtene vart siden 09.30 søndag morgen, med debatt om helsepolitikk og vedtak av resolusjoner.

- HAN HADDE DET IKKE GODT: Venstre-ordfører på Finnøy, Gro Skartveit, sier Solum Larsen var tydelig preget under årsmøtet som fortsatte dagen etter at den angivelige voldtekten skal ha funnet sted. Foto: Tommy Ellingsen
- HAN HADDE DET IKKE GODT: Venstre-ordfører på Finnøy, Gro Skartveit, sier Solum Larsen var tydelig preget under årsmøtet som fortsatte dagen etter at den angivelige voldtekten skal ha funnet sted. Foto: Tommy Ellingsen Vis mer