Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fortsatte millionærsvindelen

I løpet av to dager på rømmen klarte den bedrageridømte Philip Sigval Bergesen (37) å pådra seg åtte nye straffbare forhold. Han slipper ikke taket i rikingene han tidligere har forsøkt å kopiere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN/OSLO (Dagbladet): På nytt er han tiltalt for å ha utgitt seg for å være finansmennene Svein Støle og Arne Stabell Eriksen. Bergesen er bedrageridømt en rekke ganger tidligere.

Så seint som i mai i fjor ble han dømt for 120 straffbare forhold, hvorav bedragerier på i alt 21 millioner kroner.

Straffen ble utmålt til ubetinget fengsel i fire og et halvt år.

På rømmen

Bergesen stakk av under en permisjon fra Bergen fengsel i slutten av oktober i fjor. I løpet av to dager på rømmen klarte han å gjøre så mange sprell med falske identitetspapirer at Økokrim nå har tatt ut en ny tiltalebeslutning med åtte nye straffbare forhold:

  • Han lurte American Express til å gi ham et kredittkort i navnet til Svein Støle, finansmannen som har ledet meklerfirmaet Pareto og som nå jobber i Nordic Partners i New York. Bergesen skal også ha brukt et førerkort med Støles navn. Forsøk på å bruke kredittkortet var mislykket.
  • Ifølge tiltalebeslutningen skal han også ha fått ut et sett med nøkler til en Mercedes-Benz tilhørende Svein Støle. Dette forsøket endte med pågripelse.
  • Han skal også ha vært i besittelse av de stjålne kredittkortene til tre andre personer.
  • På Bærum likningskontor utga han seg for å være matmillionæren Arne Stabell Eriksen og fikk ut en utskrift av likningen hans.
  • Bergesen skal også ha forsøkt å få ut en BMW til 1,3 millioner kroner hos Egil Stenshagen Bil i Oslo. Men en av bilselgerne gjenkjente 37-åringen.

    Forsvarsadvokat Oscar Ihlebæk sier til Dagbladet at hans klient erkjenner flere forhold i den nye tiltalebeslutningen.

    Han bestrider derimot at han hadde til hensikt å benytte Stabell Eriksens likningsutskrift til kriminelle forhold.

PÅ RØMMEN: Philip Sigval Bergesen (37) har som spesialitet å stjele folks identitet, for deretter å svindle dem for penger.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media