Fortsetter å holde «The Beach» stengt

Thailands kanskje mest berømte strand stenges for turister i to år til.

ØDELEGGELSER: Massiv tilstrømming av turister til den idylliske Maya bay-stranda på øya Koh Phi Phi Lee har ført til omfattende miljøskader. Foto: Lillian SUWANRUMPHA / AFP / NTB Scanpix
ØDELEGGELSER: Massiv tilstrømming av turister til den idylliske Maya bay-stranda på øya Koh Phi Phi Lee har ført til omfattende miljøskader. Foto: Lillian SUWANRUMPHA / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er nå bestemt at stranda, som ble verdenskjent gjennom filmen «The Beach» skal holdes fri for turister i to år til. Det melder CNN. Stranda har allerede vært stengt i nesten ett år.

Ifølge Songtam Suksawang, direktør for Thailands nasjonalparker, blir stranda stengt i første omgang fram til 2021.

- Da vil vi igjen vurdere om stranda kan gjenåpnes for turister. Vi må gi naturen mer tid til å komme seg. Vi følger situasjonen hver tredje måned, sier han til CNN.

Fare for korallrev

I oktober i fjor meldte Dagbladet at stranda, som ble berømt etter Hollywood-filmen «The Beach» med Leonardo di Caprio, skulle stenges på ubestemt tid.

Årsaken var de omfattende miljøskadene stranda hadde fått fra den omfattende turiststrømmen. Forurensing fra søppel, båter og solkrem har ført til at korallrevet utenfor stranda står i fare for å bli totalødelagt.

I første omgang skulle thailandske myndigheter stenge stranda midlertidig. I oktober i fjor så de seg nødt til å utvide perioden på ubestemt tid, ifølge The Guardian.

- Vi har evaluert utviklingen månedlig og sett hvor store ødeleggelser økosystemet har tatt av alle turistene. Det er vanskelig å rehabilitere fordi stranda og plantene i området er totalt ødelagt, sa direktør for Thailands nasjonalparker, Songtam Suksawang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer