ROEDE-METODEN: Jeanette Roede, direktør i Grete Roede, fortsetter å øke formuen. Foto: Casey Anderson Kelbaugh
ROEDE-METODEN: Jeanette Roede, direktør i Grete Roede, fortsetter å øke formuen. Foto: Casey Anderson KelbaughVis mer

Fortsetter å øke slanke-formuen

Disse tjener fett på at du vil bli kvitt kiloene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Blant de kjente navnene i kostholdsbransjen er det Jeanette Roede, direktør i Grete Roede AS, som troner soleklart øverst når det gjelder formue og inntekt i fjor.

På to år har Roedes formue vokst fra 14,5 millioner til 21,2 millioner kroner.

Etablerte navn
Jeanette Roede har gitt ut flere bøker om slanking og oppskrifter, senest boka Roede-metoden tidligere i år. Hennes organisasjon har tilknyttet seg over 200 kursholdere rundt om i landet.

På lista under finner du noen kjente navn innenfor det etablerte helse-Norge og universitetsmiljøene, samt en del av de som jobber med trening og kosthold som har blitt kjent gjennom TV, bøker og mediene.

Andre etablerte navn fortsetter å gjøre det bra på inntektssiden. Trimdronning Kari Jaquesson tjente 1,85 millioner kroner i fjor, og har en formue på over sju millioner kroner.

Bokinntekter
Vi finner ikke finner lavkarbo-bøkene like høyt på boklistene som for et par år siden, men noen av de mest kjente talspersonene for trenden har likevel tjent en del på boksalg. 

Fra å ikke ha oppført formue i 2011, står nå lavkarbo-forfatter Sofie Hexeberg oppført med 1,7 millioner kroner i formue. Lege og forfatter Fedon Lindberg har lavere inntekt enn i fjor, og omtrent samme formue, 5,6 millioner kroner.

Anne Marte Sneve og Halvor Lauvstad, som ga ut boka «Maks fettforbrenning på åtte uker» i fjor og også er kjent fra TV 2 Sporty, kunne begge notere seg en inntektsøkning i fjor.

Blant trener-navnene på lista er det imidlertid en som ikke har slankefokus som har høyest inntekt. Erik Bertrand Larssen, som har ligget og fremdeles ligger høyt på Boklista med boka «Bli best med mental trening», tjente allerede i fjor over to millioner kroner. Han er mental trener for flere av landets mest kjente toppidrettsutøvere.

Til info: Største eier i Grete Roede AS er Aller Media AS, som også eier Dagbladet. De opplyser at Grete Roede AS omsetter for 90 millioner kroner og selger 40 000 slankekurs årlig.