Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fortsetter avhør av Sunniva-drapssiktet (17)

17-åringen som er siktet for drapet på Sunniva Ødegård, har begynt å snakke med politiet.

SIKTET: Den 17 år gamle gutten ble siktet etter å ha meldt seg som vitne forrige mandag. I avhørene som fulgte nektet han å forklare seg. Denne uka forklarer han seg imidlertid for politiet. Foto: Privat
SIKTET: Den 17 år gamle gutten ble siktet etter å ha meldt seg som vitne forrige mandag. I avhørene som fulgte nektet han å forklare seg. Denne uka forklarer han seg imidlertid for politiet. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE: Klokka 19.00 opplyser politiet at avhøret av den siktede 17-åringen er avsluttet for dagen, men at det fortsetter i morgen.

- Vi vil ikke kommentere innholdet i avhøret, sier etterforskningsleder Bjørn Kåre Dahl i en pressemelding.

Etter to mislykkede avhør i forrige uke, begynte den 17 år gamle Varhaug-gutten som er siktet for drapet på Sunniva Ødegård (13) i går å snakke med politiet.

Det er ukjent hva han har forklart seg om i avhør, men Dagbladet vet at politiet denne uka har presset 17-åringen på funn de har gjort så langt i etterforskningen. Gårsdagens avhør varte i flere timer, men politiet ble ikke ferdig. De var også svært sparsommelige med hva som hadde kommet fram i avhørene.

GLADGUTT: Venner av den siktede 17-åringen beskriver ham som en gladgutt og en person alle likte. Video: Nicolai Delebekk , Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

- Vi vil nå fortsette med avhør til vi har fått snakket med ham om det vi ønsker å snakke med ham om, sa etterforskningsleder Bjørn Kåre Dahl til Dagbladet i går.

Var på stedet

Tidligere har gutten erkjent at han var på stedet der Sunniva Ødegård ble funnet drept.

- Jeg vil ikke gå inn på om han i de nye avhørene har sagt noe utover dette, sier Dahl.

Politiet er ikke sikre på om avhørene blir ferdig i dag, og det er uklart om politiet vil komme med nye opplysninger i løpet av dagen.

GRAFIKK: Marius Grøndahl / Dagbladet
GRAFIKK: Marius Grøndahl / Dagbladet Vis mer

Drapssaken på Varhaug søndag 29. juli framstår fortsatt som et mysterium for offentligheten. Politiet ønsker ikke å kommentere hvor åstedet for drapet var, om de har noe drapsvåpen, motiv eller hvordan Sunniva Ødegård døde.

Sporer bevegelser

Politiet mener imidlertid de begynner å få et godt bilde over guttens bevegelser denne kvelden søndag 29. juli. Dette er blant momentene de vil presse den siktede på.

ROGALAND: Natt til mandag ble Sunniva (13) funnet drept rett ved huset sitt i Varhaug i Hå kommune. Tirsdag ble en 17 år gammel gutt, også fra Varhaug, siktet for drapet. Dette er saken. Video: Frank Karlsen / Lars Eivind Bones / Nicolai Delebekk / Nicolai Eriksen. Klipp/redigering: Emilie Rydning Vis mer

- Vi har en del informasjon som sier noe om hvor han var, men vi ønsker ikke å si noe om det utad. Det er viktig for oss å bruke når vi prater med ham, sier Dahl.

De vil heller ikke si noe om overvåkningsbildene de har hentet inn fra Varhaug viser siktede eller Sunniva Ødegård. Også deres mobiltelefoner og leverandører av apper og programmer de har brukt, kan gi politiet verdifull informasjon.

- Vi har samlet mye elektroniske spor, men vil ikke gå inn på detaljene, sier etterforskningslederen.

Undersøker beslag

Det er gjort omfattende beslag i saken - blant annet i form av terrengsykkelen gutten ble sett syklende på flere ganger søndag kveld. Mye av materialet er sendt inn til undersøkelser.

- Vi har sendt inn en del materiale, men vil ikke si om vi har fått noe svar på dette, sier han.

Tirsdag i forrige uke ble den 17 år gamle lokale gutten siktet i saken, etter at Sunniva Ødegård (13) ble funnet drept. Siktede har fortalt at han var på stedet der Sunniva ble funnet, men nekter for å ha drept henne.

Det er så langt kommet inn rundt 100 tips fra publikum til drapsetterforskerne, og det er gjennomført rundt 50 avhør av vitner i saken. En av hovedoppgavene til etterforskerne er å kartlegge bevegelsene til Sunniva denne kvelden.

Hvorfor siktede nå snakker med politiet, er ukjent. Dagbladet har flere ganger vært i kontakt med Borgersen, som ikke vil kommentere siktelsen mot hans klient.