Fortsetter budsjettpraten i morgen

Budsjettforhandlingene mellom Arbeiderpartiet og sentrumspartiene i finanskomiteen brøt sammen i ettermiddag. Nå løftes forhandlingene opp til de parlamentariske lederne som skal fortsette samtalene i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er Aps Hill-Marta Solberg som vil kontakte Lars Sponheim (V), Odd Roger Enoksen (Sp) og Kjell Magne Bondevik (KrF).

Bruddet kom fordi Arbeiderpartiet ikke ville akseptere alle de grunnleggende kravene på inntektssiden som sentrumspartiene ville ha på plass før reelle forhandlinger om utgifter kunne starte.

- Vi har fremmet forslag til inndekning av de endringer vi ønsker å gjøre på skatte- og avgiftssiden. Det er ikke det samme som at Ap har godtatt disse og her er det klart det er en dragkamp, sa Svarstad Haugland.

- Sentrum har meddelt oss at det ikke er grunnlag for å gå videre på det, sa finanskomiteens leder Dag Terje Andersen (Ap).

Finansfraksjonene til Ap og sentrumspartiene møttes først i formiddag. Ap kom da sentrumspartienes krav vesentlig i møte. Begge parter uttrykte seg optimistisk når det gjaldt den videre framdriften i forhandlingene.

Noen siste punkter gjensto, og det var altså disse punktene som gjorde at forhandlingene brøt sammen på det nye møtet i ettermiddag.

(NTB)