Norsk barnevern i Den europeiske menneskerettsdomstol (EMD)

Fortsetter hardkjøret mot norsk barnevern

Menneskerettsdomstolen har tatt to nye, norske barnevernssaker til behandling.

EMD-STORM MOT NORGE: Saken til Trude ble tatt til behandling i Menneskerettsdomstolen i desember 2015. Siden er ytterligere 37 norske barnevernssaker satt under lupen i Strasbourg. Video: Siv Johanne Seglem og Asle Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den europeiske menneskerettsdomstol (EMD) i Strasbourg fortsetter sitt hardkjør mot norsk barnevern.

Menneskerettsdomstolen har nå tatt ytterligere to norske barnevernssaker til behandling. Det framgår av EMDs database.

- Det er riktig at to nye saker er kommunisert mot Norge, bekrefter Norges EMD-agent og advokat hos Regjeringsadvokaten, Marius Emberland, overfor Dagbladet.

38 saker

Til sammen har Menneskerettsdomstolen tatt hele 38 norske barnevernssaker til behandling fra desember 2015 til i dag. 37 av dem etter barnevernloven og en sak etter barneloven.

De to siste sakene ble kommunisert mot Norge 6. mars. Den ene er en tvangsadopsjonssak, og den andre omhandler omsorgsovertakelse.

En av foreldrene i tvangsadopsjonssaken er nigeriansk statsborger, den andre norsk statsborger av utenlandsk opprinnelse.

Plassert hos homofilt par

Noen få måneder etter fødsel i 2013 ble sønnen plassert i fosterhjem hos et homofilt par, i motstrid til foreldrenes ønske og religiøse overbevisning.

Foreldrene fikk svært lite samvær med sønnen etter omsorgsplasseringen. Først to timer to ganger i året, så redusert ti to timer en gang i året for den ene forelderen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer