Fortsetter kampen mot riving

Kampen mot riving av Saxegaardsgaten 11 fortsetter. I formiddag demonstrerte rundt tjue personer mot Oslo kommune, som vil rive den erværdige kanslergården i Gamlebyen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Politiet i Oslo viste sin makt med over 40 uniformerte konstabler utstyrt med hjelm, skjold og køller.

- For å være på den sikre siden, sier politiets uteleder til Dagbladet :på nettet.

Det dårlige været får nok ta noe av skylden for det dårlige oppmøtet på Rådhusplassen. Noen få Blitzere og noen flere fra stiftelsen Saxegaardsgatens venner ropte slagord, delte ut løpesedler og holdt appell.

- Vi har en representant inne i rådhuset for å forsøke å snakke med noen i bystyret, sier Gunnar Franck. Han tror en bevaring av Saxegaardsgaten 11 kan være med på å skape et rikere kulturelt miljø.

Oslo kommune ønsker å rive gården, for å bevare ruiner etter Klemetskirken. Men i følge arkeologer finnes det kun et lite område med ruiner under den 4200 kvadratmeter store bygningen.

DEMONSTRERTE: Gunnar Franck holdt appell på Rådhusplassen i Oslo i formiddag. Han og rundt tjue andre demonstrerte mot riving av Saxegaardsgaten 11 i Gamlebyen i Oslo.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer