Fortsetter leken med Europas siste diktator

Reklamebyrået som slapp 879 teddybjørner over Minsk i Hviterussland har invitert diktator Aleksandr Lukasjenko til å komme på besøk i Skåne. Den elleville leken med Europas siste diktator fortsetter.

EUROPAS SISTE DIKTATOR Aleksandr Lukasjenko er rasende etter at et svensk reklamebyrå slapp teddybjørner i fallskjerm med slagord om frihet over Hviterusslands hovedstad Minsk. (AP Photo/Nikolai Petrov, BelTA)
EUROPAS SISTE DIKTATOR Aleksandr Lukasjenko er rasende etter at et svensk reklamebyrå slapp teddybjørner i fallskjerm med slagord om frihet over Hviterusslands hovedstad Minsk. (AP Photo/Nikolai Petrov, BelTA) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg tror det ville være bra for ham. I Skåne er det slik at ting fungerer uten at politikerne stadig truer folk og torturerer dem, sier reklamebyrået Studio Totals grunder Tomas Mazetti til svenske Expressen. Han har nå sendt en personlig invitasjon til den hviterussiske presidenten.

Diplomatisk krise Teddybjørnstuntet har skapt diplomatisk krise mellom Hviterussland og EU, og Sveriges ambassadør til Minsk ble utvist tidligere i måneden. Bjørnene som dalte i fallskjerm ned over Minsk 4. juli hadde slagord som «Sett folket fri» og «Leketøy mot lovløshet». Men leken falt ikke i smak hos mannen som ofte kalles Europas siste diktator, Aleksandr Lukasjenko.

Grunnen er åpenbar. Flyet som tok seg inn over Hviterusslands territorium hadde ikke tillatelse til å fly, og har satt det hviterussiske forsvaret i stor forlegenhet. Både forsvarssjefen og sjefen for grensepolitiet er sparket. Og to journalister er dømt for å ha vist fram teddybjørnene på bilder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer