INGEN FUNN: Dykkere søker fortsatt etter den antatt omkomne Kiwi-gründeren Per-Erik Burud.  Foto: Eirik Helland Urke
INGEN FUNN: Dykkere søker fortsatt etter den antatt omkomne Kiwi-gründeren Per-Erik Burud. Foto: Eirik Helland UrkeVis mer

Fortsetter søkene etter Per-Erik Burud

Ingen resultater så langt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): For femte dag på rad innledet dykkere i dag tidlig søk etter den antatt omkomne Kiwi-gründeren Per-Erik Burud.

- Vi fortsetter med stort sett den samme styrken i dag, sier operasjonsleder Erik Wendelborg i Vestfold politidistrikt til Dagbladet.

I går var det rundt 20 dykkere som søkte etter Burud, etter at dykkere fra Sjøheimevernet ble bedt om å bistå i leitinga for to dager siden. I tillegg til de 13 dykkerne fra forsvaret, søker også dykkere fra Stavern Dykkersenter og brannvesenet i Fredrikstad etter Kiwi-gründeren.

Fortsatt samme område I tillegg har også Norgesgruppen leid inn en miniubåt som skal bistå i leitinga.

Søkene har hittil vært resultatløse, og dykkerne fortsetter i dag å finkjemme det samme området, som ble pekt ut av overlevende Asbjørn Aasheim (41) på torsdag.

Området er om lag 200 meter bredt og 1000 meter langt, og ligger sydøst for Flåteskjær utenfor Veierland. Det var ved Flåteskjær at ulykkesbåten ble funnet.

Dykkerne har slitt med dårlig sikt i leiteområdet, som er preget av mudrete havbunn. Noen steder er sikten bare 30 centimeter.

Vurderer å utvide Det vurderes fortløpende om søkeområdet vil bli utvidet, opplyser Wendelborg.

Buruds kone, Anita Burud (43) og ekteparets venninne Anne-Lene Novak Aasheim (41) omkom i båtulykken på Tjøme natt til onsdag. Politiet tror det kan ha vært en kjapp sving og unnamanøver som gjorde at de fire personene om bord ble slengt i sjøen.

Asbjørn Aasheim slapp unna med lettere skader. Han klarte å svømme inn til en cabincruiser som lå fortøyd ved Flåteskjær, og fikk hjelp til å varsle om ulykken.

ANTATT OMKOMMET:  Kiwi-gründer Per-Erik Burud er fortsatt ikke funnet etter båtulykken på Tjøme natt til onsdag. Foto: Linda Næsfeldt
ANTATT OMKOMMET: Kiwi-gründer Per-Erik Burud er fortsatt ikke funnet etter båtulykken på Tjøme natt til onsdag. Foto: Linda Næsfeldt Vis mer