Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fortsetter søket etter Ann-Helen Karlsen på søndag

Mens politiet tar selvkritikk og innrømmer for dårlig etterforskning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Halv elleve i dag fortsetter politi og frivillige mannskaper søket etter den savnede Ann-Helen Karlsen (35).

Lillsand-kvinnen forsvant fra Tananger utenfor Stavanger natt til 6.mars i år. Hun ble meldt savnet den 14.april. Politiet etterforsker forsvinningssaken som drapssak.

Store styrker skal søke i et område ved ridesenteret på Snøde, ned mot Hafrsfjord. Det er store skogholt i området, og disse vil bli grundig gjennomsøkt. Mannskapene som skal være med i letingen sammen med politiet er håndplukket.

- Søket må skje på en annen måte når det handler om en mulig kriminalsak, enn om man leter etter en savnet person. Derfor må vi håndplukke mannskapene og orientere lederne deres godt, sier politiførstebetjent Trond Rune Sunde til Stavanger Aftenblad og Fædrelandsvennen.

Søk med hunder

Blant de som er håndplukket til å delta i letingen er hundene Valle og Ari. De gikk i gjennom et stort område fredag. I dag stiller politiet med nye hundeekvipasjer til søk, i tillegg til hunder fra Norsk Redningstjeneste.

- Det er en vanskelig oppgave, men hundene er trent opp til å reagere på gjenstander som ikke hører naturlig hjemme ute i terrenget sier Sunde.

Sterk kritikk fra familien

I mai var to av søstrene til Ann-Helen i Stavanger for å lete etter henne. Nå retter en av søstrene, Torhill Karlsen kritikk mot Agder-politiet for at etterforskningen kom for sent i gang. Hun mener politiet burde etterforsket saken i et større omfang tidligere.

- Siden hun er rusmisbruker, føler jeg etterforskningen kom litt tregt i gang, sier Karlsen til Stavanger Aftenblad og Fædrelandsvennen.

Hun får delvis støtte fra etterforskningsleder ved Stavanger politidistrikt.

- Det er uheldig at saken ikke kom til Stavanger tidligere, sier etterforskningsleder Ernst K. Rossebø til avisene.

Tar selvkritikk

Det er nå om lag en måned siden Rogaland politidistrikt overtok etterforskningen fra Agder politidistrikt. Nå tar politiet i Agder selvkritikk på at etterforskningen av forsvinningssaken har vært for dårlig.

- Vi tar selvkritikk på at informasjonsflyten internt på en sak av denne art skulle vært bedre, sier Ragnar Ringvoll. Ringvoll er politiinspektør og leder for etterforskningsseksjonen ved Agder politidistrikt.

- Denne saken viser at vi alle har noe å lære i ulike faser av etterforskningen, uansett tjenestested. Vi må allle gå i oss selv, sier Ringvoll til avisene.

STORT SØK SØNDAG:</B> I morgen fortsetter søket etter den savnede Ann-Helen Karlsen (35).

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!