Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fortsetter søket etter savnede Vibeche (48)

Fire personer er siktet etter 48-åringen forsvant i Trondheim på torsdag.

 SØKER I NIDELVA:  Politiet har frigitt dette bildet av den savnede Vibeche Sofie Falck Danielsen (48), etter hun ble meldt savnet av sin samboer på torsdag. Samboeren er siktet for bevisforspillelse i saken og politiet fortsatte i dag søkene etter Danielsen i Nidelva.  Foto: Politiet
SØKER I NIDELVA: Politiet har frigitt dette bildet av den savnede Vibeche Sofie Falck Danielsen (48), etter hun ble meldt savnet av sin samboer på torsdag. Samboeren er siktet for bevisforspillelse i saken og politiet fortsatte i dag søkene etter Danielsen i Nidelva. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er nå fire dager siden Vibeche Sofie Falck Danielsen (48) ble meldt savnet i Trondheim. Politiet har siktet og varetektsfengslet fire personer i saken og gjenopptok i dag søkene etter kvinnen i Trondheim.

- Vi kjører med uforminsket kraft, sier politioverbetjent Geir-Ole Momyr ved Sentrum politistasjon i Trondheim til Dagbladet.

- Kan ha drevet til havs Politiet jobber ut ifra en teori om at savnede Danielsen (48) ble drept og dumpet i Nidelva, og fortsetter derfor søkene i Nidelva og strandområdene rundt elvemunningen i dag.

- Vi skal gå gjennom det området som hun kan ligge i. Det er selvsagt en mulighet for at hun kan ha drevet til havs, men det er vi ikke sikre på, sier Momyr til Dagbladet.

Det ble gjort funn av en veske i Nidelva ved Bakklandet samme dag som kvinnen ble meldt savnet. Politiet har også funnet blodspor i kvinnens leilighet.

- Vi har fått informasjon i etterforskningen om at kvinnen kan ha blitt fraktet fra åstedet til området rundt Marinen og er forlatt i eller ved vannkanten. Derfor er det iverksatt søk ved elva, sa politioverbetjent Bjørn Are Kattem til Dagbladet fredag.

Fire varetektsfengslet Fire personer er siktet i saken, og alle fire ble lørdag varetektsfengslet. En samboerpar på 47 og 34 år er siktet for drap eller medvirkning til drap, og begge to ble ifølge adressa.no varetektsfengslet i fire uker på lørdag, med to uker i total isolasjon. Samboerparet ble først kalt inn som vitner i saken, men er nå siktet.

Begge er bekjente av offeret og 51-åringen, men skal ikke være nære venner. Flere av de involverte har vært del av et rusmiljø i Trondheim.

I tillegg er to menn på 39 og 51 år siktet for bevisforspillelse, og de ble begge varetektsfengslet for to uker i total isolasjon. Den siktede 51-åringen er den savnede Danielsens samboer, og var også den som meldte om at hun var forsvunnet.

Nye avhør Politiet har i helga foretatt flere avhør av de siktede, men Momyr ønsker ikke å gå ut med videre detaljer om etterforskinga.

- I helga har vi avhørt både vitner og siktede. Hva som har kommet fram i avhørene, ønsker jeg ikke å si noen om, sier politiførstebetjenten.

Tre av de fire siktede har anket beslutningen om varetektsfengsling, og lagmannsretten skal behandle anken i morgen.

Hele Norges coronakart