Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fortum med negativ kontroll i Hafslund

Oslo Kommune kan få vanskeligheter med å finne kjøpere til Hafslund-aksjene: Fortum har allerede negativ kontroll.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hafslunds finske beiler Fortum har sikret seg negativ kontroll over det norske energiselskapet.

I en børsmelding sent fredag flagget finnene at de har kjøpt seg opp til 32,8 prosent av A-aksjene og 36 prosent av B-aksjene i Hafslund.

Også mandag ble flere store poster med B-aksjer omsatt i markedet. Ifølge iMarkedet har finnenes rådgiver i Norge, meklerhuset First, kjøpt praktisk talt alle av de 3,8 millioner aksjene som er gått over børs.

Ettersom Oslo kommune sitter med 58,5 prosent av A-aksjene og 46,8 prosent av B-aksjene i Hafslund, er det nå få andre aksjonærer igjen enn kommunen og finnene i Hafslund.

Oslo kommune har satt seg som mål å få flere budgivere på banen for å få solgt kommunens aksjepost til best mulig pris innen sommerferien. Men etter at Fortum nå har sikret seg negativ kontroll vil selskapet trolig virke lite attraktivt på andre enn nettopp finnene.

Hvis finnene passerer en eierandel på 40 prosent i Hafslund, er de forpliktet til å legge inn et bud på selskapet til den høyeste kursen de har handlet for de siste seks månedene. Fortum har på topp gitt 40 kroner for A-aksjene og 37,50 kroner for B-aksjene til Hafslund.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media