Coronasmitte i Telemark

Fortviler: - Krevende situasjon

Ordføreren i Porsgrunn er ikke overrasket over de rekordhøye smittetallene.

TAR TID: Ordfører i Porsgrunn, Robin Martin Kåss (Ap), sier til Dagbladet at han er forberedt på enda høyere smittetall . Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TAR TID: Ordfører i Porsgrunn, Robin Martin Kåss (Ap), sier til Dagbladet at han er forberedt på enda høyere smittetall . Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert

- Det er en krevende situasjon, det er det ikke tvil om. Likevel har jeg tro på at tiltakene som vi fikk på plass lørdag kveld vil hjelpe.

Det sier ordfører i Porsgrunn, Robin Kåss (Ap) til Dagbladet, etter at kommunen torsdag morgen kunne rapportere om et rekordhøyt antall coronasmittede, totalt 30 stykker, det siste døgnet.

Det er regjeringens tiltaksnivå 5b som gjelder for kommunen nå. Tiltaksnivået innebærer blant annet at alle arrangementer utenfor hjemmet forbys, full skjenkestopp, stenging av treningssentre og svømmehaller og påbud om hjemmekontor der det er praktisk mulig.

I tillegg har kommunen innført en rekke lokale tiltak, som blant annet forbud mot mer enn fem personer i private sammenkomster og digital undervisning ved flere skoler.

- Politiet har gitt tydelig informasjon om håndheving av reglene, sier ordføreren.

- Veldig omfattende

Kåss har stor forståelse for at kommunes innbyggere kan oppleve situasjonen som tøff.

- Det er veldig omfattende tiltak som rammer store deler av samfunnet og selv om vi ser en økning i antall smittetilfeller, er mange av dem som nå smittes allerede i karantene.

- Tror du at vi har sett smittetoppen?

- Situasjonen kan absolutt bli verre, men vi bare smøre oss med tålmodighet, så får vi krysse fingrene og håpe på at trenden snur etter hvert.

NY STRATEGI: Direktør i helsedirektoratet, Bjørn Guldvog, møtte pressen etter at helsemyndighetene la fram ny vaksinestrategi onsdag 12. mai. Video: Ivan Larsson / Dagbladet Vis mer

Rammer hele distriktet

Det er ikke bare i Porsgrunn at man kan se en økende smittetrend.

I nabokommunen Skien er det rapportert om 20 nye smittetilfeller det siste døgnet og i Telemark totalt er det meldt om 70 tilfeller av covid-19.

Lokalavisa Telemarksavisa skriver at smitten har fordelt seg på følgende måte i de øvrige Grenlands-kommunene:

  • Bamble: 9
  • Notodden: 4
  • Midt-Telemark: 3
  • Drangedal: 1
  • Seljord: 1
  • Hjartdal: 1
  • Nome: 1

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer