Coronasmitte i Telemark

Fortviler: - Krevende situasjon

Ordføreren i Porsgrunn er ikke overrasket over de rekordhøye smittetallene.

TAR TID: Ordfører i Porsgrunn, Robin Martin Kåss (Ap), sier til Dagbladet at han er forberedt på enda høyere smittetall . Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TAR TID: Ordfører i Porsgrunn, Robin Martin Kåss (Ap), sier til Dagbladet at han er forberedt på enda høyere smittetall . Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det er en krevende situasjon, det er det ikke tvil om. Likevel har jeg tro på at tiltakene som vi fikk på plass lørdag kveld vil hjelpe.

Det sier ordfører i Porsgrunn, Robin Kåss (Ap) til Dagbladet, etter at kommunen torsdag morgen kunne rapportere om et rekordhøyt antall coronasmittede, totalt 30 stykker, det siste døgnet.

Det er regjeringens tiltaksnivå 5b som gjelder for kommunen nå. Tiltaksnivået innebærer blant annet at alle arrangementer utenfor hjemmet forbys, full skjenkestopp, stenging av treningssentre og svømmehaller og påbud om hjemmekontor der det er praktisk mulig.

I tillegg har kommunen innført en rekke lokale tiltak, som blant annet forbud mot mer enn fem personer i private sammenkomster og digital undervisning ved flere skoler.

- Politiet har gitt tydelig informasjon om håndheving av reglene, sier ordføreren.

- Veldig omfattende

Kåss har stor forståelse for at kommunes innbyggere kan oppleve situasjonen som tøff.

- Det er veldig omfattende tiltak som rammer store deler av samfunnet og selv om vi ser en økning i antall smittetilfeller, er mange av dem som nå smittes allerede i karantene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.