Fortviler over ødelagt badestrand

Krogshavn er bokstavelig talt nedsølt i olje.

TILGRISET: Jørn Nilsen (t.v.), Aud Eklund og Joachim Andersen er opprørt over det omfattende oljesølet. Foto: Per Flåthe
TILGRISET: Jørn Nilsen (t.v.), Aud Eklund og Joachim Andersen er opprørt over det omfattende oljesølet. Foto: Per FlåtheVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Grunnstøtingen til M/S Full City i natt får store konsekvenser for området rundt Langesund i Telemark.

- Stranda vår er helt ødelagt, sier Jørn Nilsen og Aud Eklund.

De ser ut over oljesølet som velter seg inn over badeplassen Krogshavn. Stanken er forferdelig, og hviler over Langesund . Selv om myndighetene beroliger og sier dette er lett olje, er ikke baderne fra Langesund i tvil. Badeplassen er fullstendig ubrukelig.

For Grenland
Krogshavn er ikke bare badeplass for Langesunds innbyggere. Friarealet er tilrettelagt slik at det er attraktivt for de fleste innbyggerne i Grenland. Nå er det ikke attraktivt for noen.

Det er ikke bare Krogshavn som er ødelagt. Steinvika, et annet badested noen hundre meter lenger ut, er også full av olje.

Lenser
Jørn Nilssen har etterspurt lenser i Krogshavn, etter at oljeutslippet ble kjent. Store bølger har hindret oljevernberedskapen i å stoppe den sorte ulykka.

Først rundt klokka sju i morges kunne mannskap fra Bamble brannvesen også legge ut lenser også i Krogshavn, slik at strømmen av olje kunne kuttes.