Japan:

Fortviler over sand-tagging

Lokale myndigheter ber turister om å slutte å ødelegge sanddynene.

TOTTORI: Sandynene i Tottori er de største i Japan, og er en svært populær turistattraksjon. Bildet er fra 2008. Foto: Hashi Photo, Wiki Commons.
TOTTORI: Sandynene i Tottori er de største i Japan, og er en svært populær turistattraksjon. Bildet er fra 2008. Foto: Hashi Photo, Wiki Commons. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sanddynene i det japanske prefekturet (fylket) Tottori strekker seg over 16 kilometer langs havet, og er en stor turistattraksjon i området. For å hindre at folk ødela sanddynene, gjorde myndighetene det ulovlig å tegne i sanden fra 2008. Lovbrytere risikerer en bot på opp til 50,000 yen (ca. 4000 kroner).

- Lokalbefolkningen prøver å ta vare på sanddynene. To ganger i året hjelper rundt 3000 mennesker til med å rydde sanden. Noen turister blir skuffet når de ser taggingen, sa lokalansvarlig Makoto Hasegawa til The Japan Times i 2008.

Flere skilt

Men forbudet ser ut til å ha liten effekt. Lokal myndighetene fortviler nemlig over en voldsom økning av sand-tagging. Bare de ti siste åra er det dokumentert mer enn 3300 tilfeller av tegninger i sanden.

I januar ble et utenlandsk par bedt om å ta vekk en 25 meter lang melding hvor det sto «Happy Birthday Natalie». Andre tegninger har blitt fjernet av lokale myndigheter og av frivillige.

For å få bukt med problemet planlegger myndighetene å sette opp enda flere advarselsskilt, både på engelsk, kinesisk og koreansk. Her vil de oppfordre folk som leter etter det perfekte Instagram-bildet å ikke vandalisere sanddynene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer