Fortviler over «sex-side» på Facebook

Klarer ikke å finne ut hvem som står bak sider med seksuelt innhold.

DOVEGGSKRIBLERIER: Nettsidene formidler sex-relaterte historier og etterlysninger. Foto: Faksimile fra facebook.
DOVEGGSKRIBLERIER: Nettsidene formidler sex-relaterte historier og etterlysninger. Foto: Faksimile fra facebook.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De siste månedene har det dukket opp facebooksidene med seksuelt innhold som blir knyttet til Norges Handelshøyskole, Universitetet i Bergen og studenter i Trondheim.

«NHH hook-ups» og «UiB hook-ups» har rukket å bli svært populære på nettet. Her etterlyses tilfeldige seksuelle forbindelser - ikke ulikt diverse do-vegger på offentlige toaletter, skriver Bergensavisen.

Her kan man poste sine villeste historier - alt fra «kleineste hook-up» til «beste one-night-stand».

Et innlegg kan typisk se slik ut:

#34 Takk til den nydelige blonde volleyball-jenta jeg møtte på lørdag på Studio 26;) Du fortalte at du ikke var typen til å ha one-night stands og har meget sjelden sex.. Men blowjoben på toalettet i øverste etasje var magisk:) Hvis du vil sees igjen møtes vi på dansegulvet igjen på lørdag!:)

Anniken Fossum i Norge Handelshøyskoles Studentforening fortviler over siden som har over 2000 «likes».

For drøyt innhold - Vi har prøvd å finne ut hvem som står bak, men har ikke lykkes med å finne ut av dette. Jeg synes innholdet i meldingene er for drøyt og bør fjernes. Jeg synes det er synd at siden eksisterer, og det kan være uheldig, sier Fossum til Dagbladet.

Hun synes at siden har liten eller ingen underholdningsverdi.

- Jeg håper ikke folk ser på dette som noe annet enn det det er, nemlig en tulleside, sier Anniken Fossum.

Det har blitt opprettet flere lignende sider med tilknytning til studieinstitusjoner. I tillegg til NHH og Universitetet i Bergen (UiB), har også studentene i Trondheim sin egen «Hook up-side». Nå lurer Anniken Fossum på om sidene kan være falske.

Vanskelig å stoppe - Slike sider finnes også finnes på Berkeley, Harvard og ved andre store amerikanske universiteter. For meg ser det ut som innholdet likner og er det samme på tvers av universitetene. Vi ser på dette som tullesider, og det er veldig vanskelig å gjøre noe med dette da sidene er helt anonyme, sier Fossum.

På facebook-sidenen skriver de anonyme kontoinnehaverne følgende:

«Post din sprøeste, villeste eller mest latterlige historie du har i forbindelse med festing på NHH. Denne siden er ment for å finne ut hvem du møtte i går. Send oss din beste historie ved hjelp av sikker og anonym url.

Post en kommenter med din sprøeste historie, kleineste hookup, eller beste one night stand. Denne siden er spesielt utviklet for å hjelpe deg som var litt for full i går og trenger å friske opp minnet. Hvis du gjenkjenner en histore: Send navn, nummer og hvilken hookup som er din på den anonyme URLen, så hooker vi dere opp igjen.

 Ansvarsfraskrivelse: Denne facebook siden er en vits. Vennligst ikke ta det personlig. Hvis du har en historie om deg og ønsker deg det tatt ned, så send oss en melding. Også: INGEN FULLE NAVN vil noensinne bli skrevet om. Hver historie er 100% anonym hvis du bruker URL postet i OM delen. (Med mindre noen andre ringer deg ut når det har blitt lagt ut)».