Fortviler over turismen: - Hver sommer føles som en begravelse

Turistene strømmer til Mallorca, slik som de har gjort i flere tiår. Det fører med seg fyll, støy og et vanskelig boligmarked.

TRIST: Heather og Dolores synes det er trist at turistene ikke setter pris på alt øya har å tilby. Video: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MALLORCA (Dagbladet): For mange fra Nord-Europa kan mye på Mallorca virke forlokkende, med sol og strand, billig mat og drikke, i tillegg til lave priser for boligkjøp. Og selv om mange av de lokale forteller til Dagbladet at øya trenger turismen, bringer det likevel med seg problemer de gjerne skulle vært foruten.

- Jeg er sikker på at hver individuell turist er en flott person, men når du får tusenvis av dem sammen, er det som en katastrofe, sier amerikanske Heather Davis til Dagbladet.

Davis og kjæresten, argentinske Dolores Rica Pena, er på vei til en leilighet de skal pusse opp i Palma. De har bodd på Mallorca i 20 år, og forteller engasjert om at øya egentlig ikke tåler så store menneskemengder.

- Det er ikke nok vann, det er ikke nok infrastruktur for å håndtere søppel og slikt. Øya faller på en måte sammen, sier Davis.

- Kulturen forsvinner

Når høysesongen står på sitt verste om sommeren, forteller Davis at hun helst bare vil dra til huset sitt i fjellet eller «stikke hodet i sanden» fram til høsten kommer.

- Alt føles skittent og overbefolket. Det er for mange mennesker, vi orker det ikke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer