Fortvilet Bondevik: - Kan nesten ikke tilgi SAS ...

Tidligere KrF-partileder og statsminister Kjell Magne Bondevik går glipp av sitt første landsmøte på 54 år på grunn av flystreiken.

STREIKERAMMET: Kjell Magne Bondevik kommer seg ikke til Sola i helgen for å delta på KrF-landsmøtet. Det blir første gang på 54 år han har fravær.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
STREIKERAMMET: Kjell Magne Bondevik kommer seg ikke til Sola i helgen for å delta på KrF-landsmøtet. Det blir første gang på 54 år han har fravær. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SOLA (Dagbladet): Kjell Magne Bondevik skulle så gjerne vært til stede når KrF denne helgen møtes til landsmøte på Sola utenfor Stavanger.

Landsmøtet ble fredag åpnet av fungerende leder og landsbruks- og matminister Olaug Bollestad. Lørdag formiddag blir barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad valg til ny leder.

54 år uten fravær

Men KrF-høvdingen kommer seg ikke fram til landsmøtet - på grunn av SAS-streiken.

- For å si det litt spøkefullt, det er nesten så jeg ikke kan tilgi SAS dette her. Jeg var på mitt første landsmøte i 1965 - for 54 år siden, da ikke som delegat, siden har jeg vært på samtlige årsmøter. Dette er ikke noe hyggelig, sier Kjell Magne Bondevik på telefon til Dagbladet

- Hvordan er det å ikke være til stede?

- Det er veldig spesielt og et stort savn. Jeg har sendt en videohilsen, men det blir ikke det samme. Det å være der, kjenne på stemningen og snakke med kjente og ukjente - det er det fine med å være på et landsmøte.

Samle partiet

- Partiet har vært gjennom en opprivende strid de siste sju månedene. Er det ekstra ille å miste dette landsmøtet, der man skal lege sårene og samle partiet?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer