Birgitte Tengs og Tina Jørgensen

- Fortvilet

Mannen som er siktet for drapet på Birgitte Tengs og mistenkt for drapet på Tina Jørgensen reagerer med sjokk og fortvilelse på nyheten om at han risikerer 12 nye uker i varetekt.

DRAPSSIKTET: Mannen i 50-åra er siktet for å drept Birgitte Tengs i 1995. Foto: Privat
DRAPSSIKTET: Mannen i 50-åra er siktet for å drept Birgitte Tengs i 1995. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bevisene mot siktede er styrket, slo politiet fast da de onsdag sendte ut en oppdatering om etterforskningen av drapet på Birgitte Tengs og Tina Jørgensen.

Samtidig opplyste de at de ber om 12 ukers videre varetektsfengsling av mannen som er siktet for drapet på Birgitte Tengs. Politiet holder foreløpig kortene tett til brystet, men opplyser at begrunnelsen for videre fengsling er nært knyttet til DNA-undersøkelsene i saken.

Torsdag holdes det tredje fengslingsmøtet for mannen i 50-åra. Han kommer ikke til å stille selv, når møtet starter klokka 10.30. Det opplyser hans forsvarer, Stian Kristensen, til Dagbladet.

BELASTENDE: Advokat for fetteren til Birgitte Tengs, Arvid Sjødin forteller om hvordan livet til hans klient har vært etter saken. Video: Carina Johansen. Reporter: Ralf Lofstad. Vis mer

- Forstår ikke

- Han ble presentert for de nye DNA-undersøkelsene i et avhør i dag. Han er fortvilet og nekter fremdeles straffskyld, sier Kristensen.

Store deler av onsdag satt den drapssiktede i avhør. Han har siden pågripelsen 1. september nektet for å ha noe med både drapet på Birgitte Tengs i 1995 og drapet på Tina Jørgensen i 2000 å gjøre.

- Han forstår fremdeles ikke at han knyttes til disse drapene, sier Kristensen.

Sterkere bevis

Mannen i 50-åra har siden 3. september vært varetektsfengslet på grunn av bevisforspillelsesfare, men nå mener politiet at det ikke lenger er noen fare for at mannen vil ødelegge beviser.

Derimot framstilles han nå for fengsling med hjemmel i straffeprosesslovens paragraf 172 a. Det betyr at politiet nå mener bevisene i særlig grad styrker mistanken mot mannen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer