Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fortvilte folk uten strøm og vann står timevis i kø for is og vann

- Det er ille, sier Ike-rammet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TEXAS CITY (Dagbladet.no): - Vi har stått her og ventet i tre timer allerede. Vi er helt avhengig av å få tak i is, for kona mi har diabetes og må ha is for å holde insulinen nedkjølt, sier Kenneth Abernathy.

- Politiet opplyste akkurat at isen kan komme om ti minutter eller om fire timer, sier han og rister på hodet.

- Det er hvor organisert dette er.

Vannmangel overalt
Sørøst-Texas våknet opp til intenst regnvær igjen søndag morgen, så mye at hundene til Kenneth Abernathy fikk panikk og trodde det var en ny orkan på vei.

Mange veier var stengt på grunn av oversvømmelser, og flere fylker hadde igjen flomvarsel. Da regnet ga seg på formiddagen, var den store bekymringen mangelen på vann.

Mennesker ringte hele dagen inn til radiostasjonene og tryglet om at noen måtte bringe vann til dem.

Flere hundre i kø
Da Dagbladet kjørte forbi sentrum av byen Texas City tre mil fra totaloversvømte Galveston tidlig søndag ettermiddag, stod flere hundre biler i kø og ventet på FEMA.

Vi kjørte herfra til Houston i går og fant verken bensin, vann eller noenting. Det er ille, sier Abernathy.

Sammen med kona var han hjemme i leiligheten sin da orkanens øye suste forbi Texas City natt til lørdag.

TÅLMODIGHETSPRØVE: Kenneth Abernathy hadde stått i kø for å få isbiter i tre timer da Dagbladet møtte han i Texas City søndag ettermiddag. Foto: Sveinung Uddu Ystad/Dagbladet
TÅLMODIGHETSPRØVE: Kenneth Abernathy hadde stått i kø for å få isbiter i tre timer da Dagbladet møtte han i Texas City søndag ettermiddag. Foto: Sveinung Uddu Ystad/Dagbladet Vis mer

- Da vi var midt i øyet, var det helt stille. Jeg kunne gå tur med hundene mine. Og så eksploderte det. Glass og skorsteiner blåster rundt overalt.

Drømmer om dusj og aircondition
Det var fortsatt få matbutikker, bensinstasjoner eller restauranter åpne i og utenfor Houston søndag. Myndighetene anbefalte folk som har evakuert om å ikke returnere til hjemmene sine enda, først og fremst på grunn av problemer med strøm- og vannmangel.

Patricia Ann Parker, som også har ventet på is i mange timer allerede, har tysk bakgrunn og sier hun skulle ønske hun kunne være hos familien i München akkurat nå, i stedet for i det hete fuktige Texas.

- Jeg tar til takke med en dusj og en air condition, sier Abernathy, som ville stå i den endeløse køen helt til FEMA kommer med isen.

- Og jeg skal love deg at jeg skal være den første som drar herfra med den.

OMRINGET AV VANN: Men hesten er ute i Winnie i Texas.
I KØ: Lang kø i Galveston.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!