Fortvilte kunder blir nektet i døra

Her forsøker ansatte i Finance Credit å hindre en av kundene sine i å komme inn i lokalene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fortvilte kunder frykter nå at store beløp er gått tapt. Økokrim har denne uka blitt nedringt av folk som har penger til gode av Finance Credit.

Lars Ole Johansen er en av dem.

Som daglig leder i Oslo Liftutleie har han to millioner til gode - penger som Finance Credit har krevd inn på vegne av hans firma.

- Vi har folk i jobb som skal ha lønn, og andre firmaer som skal ha penger av oss. Nå er vi maktesløse. Jeg leser at bankenes verdier i Finance Credit skal sikres, men hva med oss som er kunder, spør Johansen.

Han har de siste dagene kontaktet alle kundene for å få stoppet betalingen til Finance Credit. Og han er ikke alene.

Johansen har forsøkt å ringe banken, Økokrim og Finance Credit - uten å få noe fullgodt svar.

I går dro han ned til Finance Credits lokaler på Sjølyst i Oslo for tredje gang denne uka.

De hadde sørget for at man ikke lenger kunne slippe inn i resepsjonen fra heisen. Johansen måtte gå ned ei baktrapp og banke på.

Da han endelig kom til rett dør, forsøkte to ansatte å holde ham ute fra kontorene.

Johansen måtte nesten brøyte seg inn for å få møte selskapets nye toppsjef, Gunnar Foss. Men han måtte reise derfra uten et svar på når pengene kommer. Ansatte har fått munnkurv, og den nye sjefen vil ikke svare på spørsmål.

- Jeg slitt i ti år for å bygge opp firmaet, og nekter å sitte og se på at de ruinerer oss, raser Johansen.

Kredittilsynet frøs mandag alle midlene som tilhører Finance Credits kunder i kjølvannet av siktelsen mot de to toppsjefene. Hos Økokrim henvises rådløse kunder til Finance Credit eller advokatfirmaet Selmer, som representerer bankene.

STOPPET I DØRA : Lars Ole Johansen (37) er kunde hos Finance Credit, men måtte ty til rå muskelkraft for å få komme innenfor døra i går. To ansatte prøvde å holde ham ute.