Coronakarantene på hytta

Fortvilte ordførere: - Reis hjem!

Ordførerne i hele Hallingdal fortviler over folk som reiser til fjells i karantenetida. Nå ber de om at folk ikke forlater hjemkommunene sine.

SKIBAKKE: Hytteeiere bes om å holde seg hjemme. Her fra Hemsedal skisenter, som for tiden er stengt. Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix
SKIBAKKE: Hytteeiere bes om å holde seg hjemme. Her fra Hemsedal skisenter, som for tiden er stengt. Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det siste døgnet har hyttekommuner advart nordmenn mot å reise til fjells for å tilbringe karantenetida der. Fredag formiddag uttrykker ordførerne i hele Hallingdal bekymring over at hytteeiere reiser til hyttene på tross av at de har blitt frarådet det på det sterkeste.

Fredag ettermiddag ber også Helsedirektør Bjørn Guldvog folk om å ikke dra på hytta.

- Hensikten er å ikke spre smitte fra lokalsamfunn til lokalsamfunn. Det kan være nok med en person som er smittet. Det å føre til smitte i et lokalsamfunn er uheldig. De små kommunene har også mindre helseressurser, sier Guldvog.

Ordførerne i Hol, Ål, Gol, Hemsedal, Nesbyen, og Flå ber hyttefolk og tilreisende om å ikke komme i det hele tatt. De som allerede har kommet, ber de om å reise hjem.

Overfor Dagbladet opplyser ordfører i Hemsedal, Pål Rørby (Sp), at det er omkring 10 000 personer i kommunen deres på nåværende tidspunkt, til tross for at kommunen bare har 2500 innbyggere.

- Vi ser at totalantallet har gått noe ned det siste døgnet, men at antallet nordmenn stiger. Utenlandske turister reiser hjem på grunn av stengte skisenter, hoteller og restauranter. Men antallet nordmenn øker, og nå har vi langt over dobbelt antall innbyggere bare med nordmenn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer