Fortvilte pårørende stormet det utbrente fengselet i Honduras

På innsiden legger redningsarbeidere likene på rekke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Utenfor det utbrente fengselet i Comayagua samlet det seg i morgentimene lokal tid en stor folkemengde, som for det meste skal ha bestått av venner og slekntninger av de som var insatte i fengselet.

Fortvilelsen gikk over i raseri, og noen begynte å kaste store steiner mot politiet og soldatene som holdt vakt utenfor det utbrente fengselet, melder nyhetsbyrået AFP.

Tåregass Politiet prøvde lenge å holde folkemengden tilbake med tåregass.

En AFP-korrespondent rapporterte at men, kvinner og barn løp gjennom fengselsdørene da politiet trakk seg tilbake på grunn av steinkasting fra folkemengden utenfor fengselet. De stormet fengselet, desperate etter å få vite hva som hadde skjedd med deres kjære.

Her ser man litt av en utbrent celle. Foto: Scanpix/AFP PHOTO/STR
Foto: Scanpix/AFP PHOTO/STR
Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/STR
Foto: SCANPIX/EPA/Gustavo Amador

Rundt 475 innsatte klarte og rømme unna flammene, og 356 er fremdeles savnet, og antatt døde. Myndighetene sier at de ikke kan utelukke at noen av de savnede har rømt. 35 innsatte ble kjørt til sykehus med skader.

Myndighetene sier at identifiseringen av de døde kommer til å bli krevende, på grunn av de store brannskadene.

Undersøker elektrisk anlegg Da brannen brøt ut i natt lokal tid, sov mange. Brannmenn sier at de hørte innlåste fanger rope om hjelp, men at de ikke kunne redde dem.

- Vi så forferdelige ting da vi prøvde å slukke brannen. Innsatte prøvde å gjøre alt for å klare å rømme. Rundt hundre fanger ble brent ihjel eller kvelt i cellene sine, sier Josue Garcia, talsmann for brannvesenet i Comayagua, til AP.

- Vi klarte ikke å få dem ut, vi ikke hadde nøklene, og vi fant ikke vaktene som hadde dem, fortsatte Garcia.

Ifølge BBC undersøker nå myndighetene om det var en feil i det elektriske anlegget som forårsaket brannen.

Honduras har flest antall drap i hele verden, ifølge FN, og det er ofte opprør og sammenstøt mellom medlemmer av rivaliserende gjenger i overfylte fengsel.

GJEMTE SEG: Politi og soldater gjemmer seg sammen med journalister da pårørende gikk til angrep etter brannen i fengselet. Foto: Scanpix/AP Photo/Fernando Antonio
GJEMTE SEG: Politi og soldater gjemmer seg sammen med journalister da pårørende gikk til angrep etter brannen i fengselet. Foto: Scanpix/AP Photo/Fernando Antonio Vis mer
JAGET: Det ble kastet stein mot politiet og soldater som jobbet rundt fengselet etter brannen. Foto: Scanpix/AP Photo/Fernando Antonio
JAGET: Det ble kastet stein mot politiet og soldater som jobbet rundt fengselet etter brannen. Foto: Scanpix/AP Photo/Fernando Antonio Vis mer