Forundret over norsk russ

Amerikanerne skjønner ingenting av norsk russefeiring. Mest sjokkert er de over at elever får fri for å feste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det hender at nordmenn blir overraska over russen. Men amerikanerne synes feiringa er så pussig at nyhetsbyrået AP har omtalt tradisjonen, og nettstedet

Kansascity.com skriver om russen under vignetten «Weird News - We're not making this up...».

Her står russefeiringen omtalt sammen med nyheter om at et nytt ballspill er oppfunnet for korte mennesker og at en alligator bet tak i en bil og ristet den etter å ha blitt overkjørt.

«Hvert år gjør norske high school-studenter det baklengs: Først har de en vill og veldig lang avgangsfest, og så tar de avgangseksamen, og av og til stryker de,» skriver AP.

Amerikanerne ble oppmerksomme på den utagerende norske festingen da utdanningsminister Kristin Clemet gikk og og flyttet eksamen til juni, slik at bakrusen skal gå over og elevene får

bedre tid til eksamenslesing

.

Russen går i blått og rødt, har på seg luer og kjører fargerike biler og busser, beskriver amerikanerne.

«I bytte har Clemet bedt elevene om å bare feste i søtten dager,» sier AP overrasket.

KONGELIG:</B> Til og med vår nåværende kronprins har deltatt med liv og lyst i russefeiringa. Men utlendinger synes ikke det er så lett å forstå.
PUSSIG:</B> Nordmenn synes det er greit at rød- og blåkledde fester i ukesvis, drikker til de spyr, farger fontener, vekker lærere på natta og går med kondom i lua.