Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Forut for min tid

Deepika til Oslo med ny gruppe LONDON (Dagbladet): - Plata var forut for sin tid. Det mener Deepika Thathaal (19) er noe av forklaringen på at CD-en «Get Off My Back» bare solgte 3000 eksemplarer i Norge, til tross for at plateselskapet satset en million kroner på prosjektet. I morgen kommer hun til Head On i Oslo med nytt, britisk band.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Musikerne er helt fantastiske. Jeg har den samme gode følelsen som jeg tror man får når man har truffet mannen i sitt liv, sier en glad Deepika.

Foreløpig har hun bare funnet en gruppe musikere og ingen spesiell mann. Hun bruker all sin tid på musikken.

Annerledes

Den siste tida har hun og bandet øvd på musikken fra hennes andre album, «Get Off My Back», som de skal framføre på Head On i morgen kveld.

Tor Erik Hermansen er fortsatt med på keyboard, mens Inder Goldfinger på tabla (indiske trommer), trommeslager Ian Mussington og bassist Soul er nye i Deepikas band.

Musikerne har spilt med blant andre Seal, Boy George, Cameo og Dina Carrol. De setter sitt preg på Deepikas musikk.

- Musikken vil bli annerledes og bedre enn på albumet, forsikrer Deepika, som er en av artistene som er hentet inn til Verden i Norden-festivalen i Oslo.

Eksotisk

Deepika reiste fra Norge i april og har skaffet seg en leilighet i Sør-London. Hun er født i Norge og har vokst opp på Lambertseter og Tåsen i Oslo. Der har hun også sine venner.

- Her er jeg mer eksotisk enn hjemme. De kaller meg «sangerinnen fra Norge» og synes det er veldig rart at en jente som synger indisk musikk kommer fra Oslo, sier Deepika og ler.

- Du reiste fordi du ble mobbet og mottok trusler. Er du redd for å reise tilbake til Oslo?

- Nei, jeg er ikke redd. Det er ikke uvanlig å få slengbemerkninger. Jeg har fått kritikk både av nordmenn og pakistanere, men jeg vil helst ikke snakke om det. Det som betyr noe er at jeg lager bra musikk og er fornøyd med den selv.

- Hva med klesdrakten din, som pakistanere kritiserte?

- Jeg opptrer i bukser og med skjorte eller genser, akkurat som enhver annen norsk ungdom. Det kommer jeg til å fortsette med.

Uvant

Deepikas siste album solgte ikke mer enn 3000 eksemplarer i Norge, til tross for at plateselskapet satset om lag en million kroner på prosjektet.

- Hva tror du er grunnen til at plata solgte så lite?

- Det skyldtes blant annet at platesalget generelt var dårlig da den kom ut, men også at det var forut for sin tid. I Norge er indiskinspirert popmusikk noe nytt, mens i dette landet er den så populær at den er på platebarometerne. Det gjelder for eksempel sangen «Dil Cheese» med Bally Sagoo, som gikk rett inn på 12. plass for et par uker siden. Jeg tror at min musikk vil bli mer populær også i Norge etter hvert, sier Deepika.

- Hvordan vil du karakterisere den?

- Som en blanding av klassisk indisk musikk, hipphopp, rhythm'n'blues og vestlig pop.

Større publikum

- Vil du slå deg ned i London?

- Jeg vil i hvert fall bo her en stund, fordi det er et større publikum med millioner av indere og pakistanere. Min bakgrunn er klassisk, indisk musikk som jeg har sunget i 11 år.

- Savner du Norge?

- Ja, jeg har begynt å savne Norge nå, men det er jo ikke så langt borte. Venner og familie kommer hit, og jeg drar dit. Dessuten har jeg familie her. Min tante bor i London, og henne kan jeg alltid kontakte.

Deepika er nå opptatt av å få ut musikken på det britiske og indiske marked. Begge steder er det interesse for den. Deretter håper hun det skal bli et nytt album, denne gangen med de samme musikerne som hun nå tar med seg til Norge.

Deepika bekrefter at hun også har fått tilbud om å bli modell ved siden av popkarrieren.

- Jeg gikk i sin tid på modellskole, pappa mente jeg ville få en bedre holdning. Men jeg har ikke bestemt meg for om jeg vil bli modell, sier Deepika Thathaal.