Madeleine McCann

Forutså Maddie-utviklingen

I fjor sa eks-politisjef Goncalo Amaral at han trodde politiet kom til å finne seg en syndebukk i form av en «tysk pedofil som allerede sitter i fengsel».

SKEPTISK: Tidlgiere politisjef Goncalo Amaral forutså mistanken allerede i 2019. Foto: Joao Cortesao / AFP / NTB Scanpix
SKEPTISK: Tidlgiere politisjef Goncalo Amaral forutså mistanken allerede i 2019. Foto: Joao Cortesao / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tysk og britisk politi varslet torsdag at de har en ny mistenkt i Maddie-saken.

Tre år gamle Madeleine McCann forsvant fra den portugisiske byen Praia da Luz i mai 2007. Nå tror tysk og britisk politi at hun er drept.

Den nye mistenkte er en tysk 43 år gammel mann. Han sitter allerede fengslet i Kiel, og er tidligere dømt for en rekke seksuelle overgrep, blant annet mot barn.

Den tidligere portugisiske sjefetterforskeren Goncalo Amaral forutså denne utviklingen i podkasten «Maddie» allerede i fjor.

- Tysk pedofil

Han sa da at han trodde de forberedte seg på å avslutte etterforskningen, og mente allerede da at han trodde de kom til å lande på en «tysk pedofil som allerede sitter i fengsel».

- Han kommer antakelig til å være en syndebukk, sa Amaral på podkasten.

Amaral er en omstridt person. Blant annet har foreldrene til Maddie på et tidspunkt saksøkt ham, etter at han sa at han trodde de hadde drept Maddie. Da røyk ekteskapet, jobben og ryktet som politietterforsker.

Allerede etterforsket

43-åringen ble etterforsket av portugisisk politi allerede i 2007, da Amaral var sjefetterforsker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer