Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Madeleine McCann

Forutså Maddie-utviklingen

I fjor sa eks-politisjef Goncalo Amaral at han trodde politiet kom til å finne seg en syndebukk i form av en «tysk pedofil som allerede sitter i fengsel».

SKEPTISK: Tidlgiere politisjef Goncalo Amaral forutså mistanken allerede i 2019. Foto: Joao Cortesao / AFP / NTB Scanpix
SKEPTISK: Tidlgiere politisjef Goncalo Amaral forutså mistanken allerede i 2019. Foto: Joao Cortesao / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Tysk og britisk politi varslet torsdag at de har en ny mistenkt i Maddie-saken.

Tre år gamle Madeleine McCann forsvant fra den portugisiske byen Praia da Luz i mai 2007. Nå tror tysk og britisk politi at hun er drept.

Den nye mistenkte er en tysk 43 år gammel mann. Han sitter allerede fengslet i Kiel, og er tidligere dømt for en rekke seksuelle overgrep, blant annet mot barn.

Den tidligere portugisiske sjefetterforskeren Goncalo Amaral forutså denne utviklingen i podkasten «Maddie» allerede i fjor.

- Tysk pedofil

Han sa da at han trodde de forberedte seg på å avslutte etterforskningen, og mente allerede da at han trodde de kom til å lande på en «tysk pedofil som allerede sitter i fengsel».

- Han kommer antakelig til å være en syndebukk, sa Amaral på podkasten.

Amaral er en omstridt person. Blant annet har foreldrene til Maddie på et tidspunkt saksøkt ham, etter at han sa at han trodde de hadde drept Maddie. Da røyk ekteskapet, jobben og ryktet som politietterforsker.

FORSVINNINGSSAKEN: Tysk politi holdt en pressekonferanse om siste nytt i Madeleine McCann-saken. Video: AP Vis mer

Allerede etterforsket

43-åringen ble etterforsket av portugisisk politi allerede i 2007, da Amaral var sjefetterforsker.

- Campingbilen han bodde i ble tatt med til Tyskland for testing, men ingenting ble funnet der, sa Amaral på podkasten.

Tysk politi mener nå at de har «nesten nok» beviser til å ta ut tiltale mot den mistenkte mannen.

Mannen bodde i området hvor Maddie forsvant fra, og han flyttet fra området kort tid etter forsvinningen.

Ønsker tips

I forbindelse med pressekonferansen hvor politiet sa de hadde en ny mistenkt, offentliggjorde de flere bilder av blant annet leiligheten som 43-åringen bodde i, og to biler som politiet mener at han disponerte.

TIPS: Politiet ønsker tips om noen kan ha sett en 1993-modell Jaguar XJR-6 med tyske skilter. Bilen skal ha vært i nærheten av Praia da Luz i mai 2007. Foto: Metropolitan Police / AFP / NTB Scanpix
TIPS: Politiet ønsker tips om noen kan ha sett en 1993-modell Jaguar XJR-6 med tyske skilter. Bilen skal ha vært i nærheten av Praia da Luz i mai 2007. Foto: Metropolitan Police / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Blant annet har politiet offentliggjort bilder av en 1993-modell Jaguar, som skal ha blitt overført fra den mistenkte mannen til en annen person dagen etter at Maddie forsvant.

De har også publisert bilder av en Volkswagen campingbil som mistenkte skal ha disponert og bodd i.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!