- Forutsetningen for dette har vært et allmennyttig formål om å løfte kunnskap

Men regnskapet til Senter for nordområdelogistikk viser at de selv mener de driver næringsvirksomhet.

-ALLMENNYTTIG FORMÅL: Utenriksminister Jonas Gahr Støre har gjort det klart at de seks UD-millionene skulle gå til allmennyttige formål. Likevel har UD godkjent at stiftelsen Senter for nordområdelogistikk, som er initiert av Støres venn Felix Tschudi, driver næringsvirksomhet. Foto: Melisa Fajkovic / Dagbladet
-ALLMENNYTTIG FORMÅL: Utenriksminister Jonas Gahr Støre har gjort det klart at de seks UD-millionene skulle gå til allmennyttige formål. Likevel har UD godkjent at stiftelsen Senter for nordområdelogistikk, som er initiert av Støres venn Felix Tschudi, driver næringsvirksomhet. Foto: Melisa Fajkovic / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) har gjort det klart at UDs seks millioner ikke var ment å gå til et prosjekt der hensikten er å tjene penger.

- Forutsetningen for dette har vært et allmennyttig formål om å løfte kunnskap. Det ligger i innvilgelsen i søknaden fra Norges Rederiforbund, sa Støre til TV2 fredag.

Men da redermilliardær Felix Tschudis Senter for nordområdelogistikk ble omgjort fra alminnelig stiftelse til næringsstiftelse i januar 2011, skrev styreleder Tschudi i søknaden til Stiftelsestilsynet, at «Stiftelsen vil drive næringsvirksomhet i form av rådgivende aktiviteter (...). Den rådgivende aktiviteten kan bestå av betalbar kunnskapsplattform, og i form av å være et info- og agentkontor».

Men statsråden stanset ikke pengestrømmen. Drøye tre måneder senere overførte UD siste del av støtten, 1,5 millioner kroner. I forrige uke sa Støre følgende til Dagbladet:

- Det er ikke bevilget penger til fra UD til Felix Tschudi eller hans næringsvirksomhet. Om jeg skulle få en konkret sak til behandling knyttet til hans næringsvirksomhet, vil det i lys av mitt kjennskap til ham være naturlig at jeg vurderer min habilitet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer