I 1000: Alfred Berg-forvalter Kristian Tunaal er sikker på at hovedindeksen skal i 1.000 poeng. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
I 1000: Alfred Berg-forvalter Kristian Tunaal er sikker på at hovedindeksen skal i 1.000 poeng. Foto: Erik Johansen / NTB scanpixVis mer

Forvalter om børsfall: - Dette er en godværskorreksjon

Mens kursene raser på Oslo Børs er Alfred Berg-forvalter Kristian Tunaal fortsatt sikker på at hovedindeksen skal i 1.000 poeng.

(Finansavisen:) Hovedindeksen på Oslo Børs fulgte retningen i det amerikanske og asiatiske aksjemarkedet tirsdag, med et fall på 2,2 prosent. I løpet av fire uker har indeksen falt 8,7 prosent, og ligger nå på 863,83 poeng.

- Det er mye å bekymre seg for, som den konstante uroen rundt handelskrig mellom USA og Kina, gjelds- og rentenivået i Italia og spenningen rundt Saudi-Arabia, sier Kristian Tunaal, forvalter i Alfred Berg Kapitalforvaltning og tidligere aksjestrateg i DNB Markets til Finansavisen.

- Samtidig viser det seg, som det gjorde i vinter, at kredittmarkedet holder seg forbausende stabilt. Så dette er en godværskorreksjon, og kursene vil stige igjen.

Fortsatt god stemning

Tunaal viser ifølge avisen til at selskapene foreløpig har lagt frem relativt sterke tall, særlig i USA.

- Markedet er ganske nådeløst mot selskapene som ikke innfrir forventningene, men ellers har resultatene vært ganske gode.

Nå mener han markedet beveger seg inn i den beste delen av året.

- Det begynner som regel i november, så jeg blir overrasket hvis hovedindeksen faller under 850 poeng, sier han, og legger til at veien videre er opp.

- Det økonomiske fundamentet er solid og stemningen i markedet er fortsatt god, så vi tror indeksen vil stige til 1.000 poeng i løpet av de neste seks til ni månedene.

Rush av resultatvarsler

Hans Thrane Nielsen, forvalter i Storebrand Kapitalforvaltning omtaler ifølge Finansavisen børsfallet som «en veldig normal høsturo».

- Den siste måneden har det kommet et par resultatvarsler hver dag, særlig fra Europa. I første og andre kvartal var det nesten ingen.

Han trekker frem dårlige nyheter fra Michelin, Daimler-Benz og Leoni, som indikasjoner på brems i bilindustrien, samt fra NCC og Skanska, som har skrevet ned store bygg- og anleggsprosjekter i både Sverige og USA.

- Basert på det vi vet i dag, er markedene likevel i en normal korreksjonsfase. Fallet fra toppen pleier å være på mellom 9 og 10 prosent, med en varighet på seks uker. I noen korreksjoner har fallet imidlertid variert fra 2 til 18 prosent, så utfallsrommet er stort.

Andre økonominyheter:
Analytikerne anbefaler «kjøp»
- De viktigste driverne bak lavere aksjekurser