Delta i Australia

Forvandlet til «spøkelsesby»

Sydney er ikke til å kjenne igjen etter at byen stengte ned for å slå ned på Delta-varianten.

TOMT BYLANDSKAP: En enslig fotgjenger krysser veien i Sydneys bysentrum i morgentimene mandag. Foto: Loren Elliott / Reuters / NTB
TOMT BYLANDSKAP: En enslig fotgjenger krysser veien i Sydneys bysentrum i morgentimene mandag. Foto: Loren Elliott / Reuters / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag falt avgjørelsen om å stenge ned hele Sydney, hovedstaden i den australske delstaten New South Wales, i to uker. Nedstengingen varer i to uker fram til 9. juli, og innebærer at fem millioner australiere i stor grad må holde seg hjemme, skriver NTB.

Årsaken til nedstengingen er et utbrudd av Delta-varianten av coronaviruset. Nedstengingen omfatter hele det større Sydney-området. Bilder fra byen viser folketomme gater, restauranter tømt for gjester og nesten biltomme motorveier.

I tillegg til Sydney, er den fryktede varianten påvist i byene Darwin, Perth og Brisbane, som alle innfører tiltak for å slå ned på smitten.

Perth har innført munnbindpåbud i tre dager, og varsler en mulig nedstenging etter at en beboer testet positivt etter et besøk til Sydney, ifølge nyhetsbyrået AP.

Brisbane har innført et tilsvarende påbud, og Darwin forlenger en to dagers nedstenging fram til førstkommende fredag.

Holder krisemøte

Mandag vil komiteen for pandemiberedskap i Australia holde et krisemøte om utbruddene av Delta-varianten, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer