Donald Trump

Forvandling vekker oppsikt

Den tidligere amerikanske presidenten har tatt flere grep etter at han måtte forlate Det hvite hus

GREP: Donald Trump har tatt grep etter at han måtte forlate Det hvite hus. Her fra en tale han holdt 28. mars. Foto: Octavio Jones/ Reuters / NTB
GREP: Donald Trump har tatt grep etter at han måtte forlate Det hvite hus. Her fra en tale han holdt 28. mars. Foto: Octavio Jones/ Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har gått tre måneder siden Donald Trump måtte pakke sakene sine og forlate Det hvite hus. Joe Biden vant som kjent valget, selv om Trump selv ikke ville erkjenne valgnederlaget.

Etter å ha forlatt Washington D.C. flyttet 74-åringen til sitt Florida-landsted Mar-a-Lago. Som så ofte før med Trump, skjedde ikke det helt knirkefritt. Naboene ved landstedet ville nemlig ikke ha ekspresidenten boende der.

En lang og bitter strid mellom Trump og naboene hans fikk til slutt en foreløpig slutt; byrådet i Palm Beach besluttet å la ham bli boende på den 69 mål store eiendommen, på tross av at naboer krevde ham kastet ut.

Tatt grep

Flere har tidligere reagert på vekta til den tidligere presidenten. I starten av 2020 offentliggjorde Det hvite hus en helseattest som viste at mannen med 192 centimeter på strømpelesten veide 110 kilo.

Det betydde at han hadde en BMI på 29,8, som betegnes som overvektig. Det skal ifølge en av Trumps rådgivere ikke lenger være tilfelle.

En av Trumps rådgivere sier til Businessinsider.com at Trump har gått ned i vekt etter at han var ferdig som president.

- Han har tatt av sju kilo siden han forlot Det hvite hus, sier rådgiveren, som legger til at en av hemmelighetene bak vektnedgangen skal være all golfspillinga. Trump er kjent som en svært aktiv golfspiller. Ifølge Washington Post skal Trump ha spilt 261 golfrunder i perioden han var president.

VENNER: Suzann Pettersen har i flere år hatt et nært vennskap til Donald Trump. Dette snakket hun om da hun gjestet Lindmo på NRK. Video: Lindmo, NRK Vis mer

En annen rådgiver sier til samme nettsted at Trump spiste alle M&M-ene på Air Force One da han var president. Han sier også at man kan se det på dressene hans at han har gått ned i vekt.

Spekulasjoner

Vekttapet får flere republikanere til å spekulere i om 74-åringen kommer til å stille som presidentkandidat ved neste valg. Det blusset også opp rykter om at han ville opprette et helt nytt parti. De ryktene ble seinere avkreftet.

- Jeg tror det er en ekstra sjanse på 10 til 15 prosent at han stiller som presidentkandidat i 2024 hvis han har mistet sju kilo, sier en ikke navngitt republikansk eks-politiker til nettstedet.

I slutten av februar talte Trump offentlig for første gang siden han gikk av som president.

- De vil stilne oss. Ingen fare, vi skal vinne, og USA skal være sterkere og bedre enn noen gang, sa Trump.

Trump bekreftet at det ikke var snakk om å starte et nytt parti.

- Vi har jo det republikanske partiet. Vi skal forenes og bli sterkere enn noensinne. Vi er ikke interesserte i splittelse, sa Trump.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer