Forvaring for trippel overfallsvoldtekt i Oslo

Somalier (31) mottok den knusende dommen uten en mine.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 31 år gammel mann fra Somalia ble i ettermiddag dømt til forvaring med en tidsramme på sju år og en minstetid på fire år og fire måneder etter at han på brutalt vis overfalt og voldtok tre kvinner i Oslo i januar og i mai i fjor.

Sakene er blant overfallsvoldtektene som rystet hovedstaden i fjor vinter og vår. Mannen har tidligere tilstått å ha overfalt og voldtatt en kvinne i Prinsens gate 31. januar i fjor. Han erkjenner også å ha voldtatt en annen kvinne i Nordre gate 4. mai.

Den tredje voldtekten han sto tiltalt for ble også begått 4. mai. En kvinnelig prostituert ble voldtatt bak politistallene ved Akershus festning. Tiltalte erkjente ikke straffskyld, og det ble knyttet mest spenning til om han ville bli domfelt for denne voldtekten eller ikke.

31-åringen ble ikke hørt i retten og ble dømt for denne også.

- Domfelte begikk den første voldtekten bare åtte dager etter han ble løslatt fra soning av en annen dom. Fengselsoppholdet har ikke hatt virkning på domfelte og han har begått enda grovere handlinger enn det han har sonet for tidligere, leste dommer Espen Lindbøl opp under domsavsigelsen i Oslo tingrett.

Han la videre vekt på at det var stor gjentakelsesfare. Domfelte har tidligere sagt at han ønsker å reise tilbake til hjemlandet Somalia etter endt soning.

- Han har et utvisningsvedtak, men det er ikke sikkert at det vil være mulig å sende ham hjem etter endt soning. Dessuten er hensynet til samfunnet like viktig i Somalia som i Norge, leste dommeren.

31-åringen mottok dommen nærmest uten en mine. Han satt uttrykkløs og fikk dommen opplest av en tolk ved sin side. Da dommen var ferdig opplest, diskuterte han kort med sin forsvarer.

NORDRE GATE: Kvinnen ble banket opp og brutalt voldtatt her i parken ved Nordre gate i Oslo 4. mai. Nå er voldtektsmannen dømt til forvaring. Foto: Heiko Junge/SCANPIX
NORDRE GATE: Kvinnen ble banket opp og brutalt voldtatt her i parken ved Nordre gate i Oslo 4. mai. Nå er voldtektsmannen dømt til forvaring. Foto: Heiko Junge/SCANPIX Vis mer

- Vi tar betenkningstid, sa forsvarer Hilde Marie Ims i retten.

Hun ønsker ikke å kommentere dommen overfor Dagbladet.no.

Forvaringsdommen har en tidsramme på sju år og en minstetid på 4 år og fire måneder. Det betyr at dommen er tidsubegrenset og at han ikke kan søke om prøveløslatelse før etter at minstetiden er over.

Mannen ble også dømt til å betale 135.000 kroner i oppreisning til hver av to av ofrene. Det er 35.000 kroner over normen på 100.000 kroner som voldtektsofre vanligvis blir tilkjent. Det tredje offeret får 100.000 kroner i oppreisning.

Mannen ble også kjent skyldig i en rekke forhold som blant annet tyveri, narkotika og trusler mot offentlig tjenestemenn.

Forvaring for trippel overfallsvoldtekt i Oslo
ORIGINAL PILSEN: Kvinnen var på vei hjem fra utestedet Original Pilsen kvelden hun ble overfalt og voldtatt av 31-åringen 31. januar i år.