Forvaringsleiren for flyktninger på Manus Island er beordret stengt. Hva skal Australia gjøre nå?

- Vi feirer, sier en av de som har sittet fanget på øya i tre år. Men skjebnene til de 800 fangene er fortsatt uviss.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Høyesterett i Papua Ny-Guinea, et av stillehavslandene der Australia sender sine båtflyktninger, har bestemt å stenge ned den svært omstridte interneringsleiren på Manus Island.

Saken er omtalt av britiske The Guardian og av flere australske medier. Landets høyesterett besluttet at leiren er ulovlig.

Australia betaler både landet Papua Ny-Guinea og det lille øylandet Nauru for å internere deres egne asylsøkere som har prøvd å nå deres kystlinje. Retten beordret myndighetene på Papua Ny-Guinea og i Australia til å umiddelbart finne løsninger på hvordan man skal flytte menneskene ut av interneringsleiren, skriver The Guardian.

Papua Ny-Guinea er er et selvstendig land som deler øya Ny-Guinea med Indonesia.

Internerte har mistet livet Manus Island, ei øy som tilhører Papua Ny-Guinea, og som bare huser single menn som kommer til Australia uten visum, er fordømt av både Amnesty International, Human Rights Watch og FNs høykommissær for flyktninger. Her sitter 800 båtflyktninger fra Midtøsten og Asia.

På øya har internerte mistet livet, sultestreiket og sydd igjen leppene sine i protest over forholdene de lever under. I går bekreftet Australias innvandringsminister at en 23-åring fra Iran hadde tent på seg selv på en annen australsk interneringsleir, som ligger på stillehavsøya Nauru.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer