Forvekslet med Gry?

SKIEN (Dagbladet): Dette er Hege (22) - som vitner kan ha oppfattet som Gry Hosein (28). Det mener påtalemyndigheten, som presenterte kvinnen med langt lyst hår i retten i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Gry-kopien» Hege gikk samme vei på samme tidspunkt som Gry Hosein skal ha gått - dersom hun virkelig forlot familiens video- og grillkiosk klokka 16 13. januar i fjor. Det hevder den drapstiltalte ektemannen Gamal Hosein (37) at hun gjorde. Påtalemyndigheten mener at Gry ble kvalt og drept inne på grillen.

Forveksling

Slaget i retten står om hvem og hva vitner har sett, og kan ha sett. Og misforstått.

Skienskvinnen Hege Schriver er lavere enn Gry Hosein og yngre, men har et påfallende likt utseende. Det utrolige sammentreffet i klær, tid og sted gjør at det hersker stor usikkerhet om hvem viktige vitner virkelig har sett.

Gamal Hosein hevder at kona gikk fra Faresgrillen ved 16-tida den lørdagen hun forsvant i januar i fjor. Han forklarer at hun skulle gå til Skien sentrum for å handle en bursdagsgave.

På dette tidspunktet gikk Hege Schriver fra et treningssenter, som ligger rett i nærheten av grillen, og til byen. Hun fulgte den samme veien Gry skal ha gått. Hun hadde på seg mørke klær og støvletter, omtrent slik Gry var kledd.

Aktoratet hevder at det har skjedd en «blondineforveksling». Forsvarets kort er at en av observasjonene av Gry skal ha skjedd nærmere Faresgrillen enn treningsstudioet.

- Jeg er et mannfolk og pleier å se på fine damer. Jeg er temmelig sikker på at det var Gry jeg så, fortalte et vitne i retten i går.

Han husket ikke dette da politiet kontaktet ham første gang, men kom på det seinere.

Merket ingenting

Den 16 år gamle jenta som kom på jobb som ekstravakt i Faresgrillen klokka 17 den aktuelle lørdagen i fjor, fortalte i retten at hun ikke merket noe spesielt på Gamal Hosein. Først dagen etter - da han om ettermiddagen fortalte at Gry var borte - brast han i gråt. Ekstrahjelpen hadde ikke merket at det var krangling mellom ektefellene når de var sammen i grillen.

- Men det hendte de snakket arabisk til hverandre. Da forsto jeg ingenting, la hun til.

GRY-KOPI: Lyshårede Hege Schriver er påfallende lik Gry Hosein. Det utrolige sammentreffet i klær, tid og sted gjør at det hersker stor usikkerhet om hvem viktige vitner virkelig har sett.