- Forventer at Solum Larsen tar sin straff

Den 17 år gamle jenta som har anmeldt Helge Solum Larsen for voldtekt, forventer at han tar sitt ansvar og sin straff.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet): Bistandsadvokat Berit Johannessen sier til Dagbladet at hennes klient har tillit til at politiet etterforsker saken på rett måte.

- Jeg har vært i kontakt med henne i dag, etter at saken er blitt offentlig. Hun sier at pressekonferansen tirsdag kveld gikk som forventet, og at hun ikke har noe negativt å si om måten partiet har handtert saken på. Tvert imot er hun takknemlig for den oppfølgingen hun har fått fra partiets tillitsvalgte.

- Tunge dager - Hun har hatt noen veldig tøffe og tunge dager siden natt til søndag. Nå blir hun ivaretatt av familie og venner. Hun har et godt nettverk rundt seg. Etter forholdene går det greit med henne, sier Berit Johannessen.

Den 17 år gamle jenta reiste fra Ryfylke Fjordhotell søndag formiddag, og oppsøkte voldtektsmottaket i Stavanger etter råd fra den lokale partiledelsen. Hun tok telefonisk kontakt med advokat Berit Johannessen søndag kveld. 

- Jeg  var i telefonkontakt med Rogaland politidistrikt om saken ved 1500-tida mandag. Den formelle anmeldelsen ble levert til politiet i forbindelse med et avhør av min klient tirsdag formiddag, sier bistandsadvokat Johannessen.

Hun vil ikke kommentere spørsmål om det kan ha gått for lang tid før politiet ble varslet, og at det dermed kan ha gått tapt beviser på hotellrommet hvor voldtekten skal ha skjedd.

- Har tillit - Min klient har tillit til at politiet etterforsker saken med det alvor den krever, og at Helge Solum Larsen tar ansvar for det han har gjort. Hun forventer at han tar sin straff for ugjerningen. Forøvrig har min klient nå behov for ro, sier Berit Johannessen.

17-åringen vil ikke si noe til media om hva som konkret skjedde i hotellet på Sand i Ryfylke natt til søndag. Hun vil heller ikke fortelle om sin befatning med partiet Venstre utover at hun var på årsmøtet i helga.

- Hun er en ung jente som har behov for ro etter tøffe og tunge dager, og ønsker ikke å utlevere detaljer om seg selv, sier bistandsadvokat Berit Johannessen.