- Forventer betydelig mindre enn 21 års fengsel

30 millioner i erstatning til den dreptes familie helt urealistisk, sier advokaten til Moland og French.

 UTLEVERES - PÅ VILKÅR:  Advokat Morten Furuholmen i prat med Tjostolv Moland (i midten) og Joshua French under ankesaken i Kisangani i Kongo i mai i år. FOTO: THOMAS RASMUS SKAUG.
UTLEVERES - PÅ VILKÅR: Advokat Morten Furuholmen i prat med Tjostolv Moland (i midten) og Joshua French under ankesaken i Kisangani i Kongo i mai i år. FOTO: THOMAS RASMUS SKAUG.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Advokat Morten Furuholmen fikk i kveld en sms fra den norske delegasjonen i Kongos hovedstad Kinshasa med innholdet i den foreløpige utleveringsavtalen for hans klienter Tjostolv Moland og Joshua French, som er dømt til døden for drap.

- Det er positivt at det har kommet konkrete signaler så raskt. Men det gjenstår fortsatt å konvertere dødsdommen til en norsk fengselsstraff og bli enige om en erstatningssum til den drepte sjåførens enke, som kan la seg realisere i praksis, sier Furuholmen til Dagbladet.

Dødsdom blir fengselsår Soning i Norge av drapsdommen må forhandles mellom norske og kongolesiske justismyndigheter, mens det er Furuholmen som skal prøve å få til en erstatningsavtale med enka.

- Den øvre grensen for fengselsstraff er jo 21 år, men jeg forventer at det blir en soningsavtale som ligger betydelig lavere enn det, sier Furuholmen.

- 30 millioner helt urealistisk Han er i gang med å sondere løsninger på erstatningsavtalen.

 NY CELLE?  Joshua French og Tjostolv Moland på cella i fengelset i Kisangani i mai i år. Nå kan de fortsette soningen av drapsdommen i Norge - dersom det blir enighet om lengden på fengselsstraffen og størrelsen på erstatningen til den drepte sjåførens enke.  FOTO: ØYSTEIN ANDERSEN.
NY CELLE? Joshua French og Tjostolv Moland på cella i fengelset i Kisangani i mai i år. Nå kan de fortsette soningen av drapsdommen i Norge - dersom det blir enighet om lengden på fengselsstraffen og størrelsen på erstatningen til den drepte sjåførens enke. FOTO: ØYSTEIN ANDERSEN. Vis mer

- Jeg kan ikke kommentere nå hva som vil være et realistisk beløp eller hvordan det skal betales. Men det er klart at det må bli på et helt annet og lavere nivå enn de fem millionene dollar - om lag 30 millioner kroner - som blir trukket fram i dommen. Hvis det beløpet skulle bli stående, har utleveringsavtalen ingen verdi, sier advokat Morten Furuholmen til Dagbladet.

 MÅ BLI ENIGE OM PENGER:  Advokat Morten Furuholmen må bli enig med den drepte sjåførens enke Bibiche Olendjeke om en erstatningssum. Her Bibiche Olendjeke med datteren Ruth, som mistet sin far. FOTO: TORE BERGSAKER.
MÅ BLI ENIGE OM PENGER: Advokat Morten Furuholmen må bli enig med den drepte sjåførens enke Bibiche Olendjeke om en erstatningssum. Her Bibiche Olendjeke med datteren Ruth, som mistet sin far. FOTO: TORE BERGSAKER. Vis mer