Forventer bråk under David Irving-besøk

Den omstridte historikeren kommer til Lillehammer neste uke.

SVÆRT OMSTRIDT: Forfatteren og historikeren David Irving benekter konsekvent at nazistenes jødeutryddelser fant sted. Foto: AP PHOTO/SCANPIX
SVÆRT OMSTRIDT: Forfatteren og historikeren David Irving benekter konsekvent at nazistenes jødeutryddelser fant sted. Foto: AP PHOTO/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

||| Politiet er godt forberedt til å takle situasjoner som måtte oppstå hvis den omstridte historikeren David Irving kommer til Lillehammer. Irving har varslet at han stiller opp i Lillehammer under Litteraturfestivalen denne uken.

Arrangøren hadde opprinnelig invitert den kontroversielle briten til Litteraturfestivalen som starter tirsdag og i år har tema Sannhet, men trakk invitasjonen etter massivt press fra fagfolk og opinion.

Bråket førte til at festivalens kunstneriske leder Stig Sæterbakken trakk seg.

Men David Irving, som hevder at holocaust - jødeutryddelsen under annen verdenskrig - ikke fant sted, valgte på privat basis å reise til Lillehammer under festivaluken.

Han har varslet at han vil holde sitt eget foredrag «et sted i nærheten av Lillehammer» førstkommende torsdag.

På sine nettsider har David Irving nå gjort det mulig for interesserte å bestille plass til foredraget, til en billettpris av 10 pund, rundt 100 kroner, kunne Dagbladet melde før helgen.

- Stopp Irving

- Vi kan ikke bare sitte stille og se på at han fremmer sin nazistiske agenda i Norge. Derfor vil vi markere vår motstand mot Irvings agenda, sier Turid Thomassen på vegne av Aksjon Stopp Irving.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer