Pål Rokke: Leder Citis avdeling i Norge. Foto: Iván Kverme, Finansavisen.
Pål Rokke: Leder Citis avdeling i Norge. Foto: Iván Kverme, Finansavisen.Vis mer

Forventer en oppkjøpsbølge i Norge

Storbanken Citi tror vi vil se en rekke nye oppkjøp og fusjoner i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Penger er rimeligere enn normalt, og en av verdens største banker ser nå en tsunami av oppkjøp og fusjoner på vei. Ifølge Finansavisen tilsier Citis prognoser at det vil bli flere oppkjøp i Norge.

10 milliarder euro - Obligasjonsmarkedet i Europa har vært åpent for å finansiere store M&A-transaksjoner på mer enn 10 milliarder euro. Kredittverdige selskaper får lån og high yield-markedet har vært mer åpent enn det vi får inntrykk av i Norge, sier sjef for Citi i Norge, Pål Rokke, til Finansavisen.

Samtidig som vinduet er stengt for noen oljerelaterte selskaper, flommer resten av markedet over av kapital. De kvantitative lettelsene er med på å gjøre pengene billige for låntaker.

Flere transaksjoner Ifølge Citis oversikt ble det hentet inn 263 milliarder dollar i 2014 for finansiering av M&A-aktivitet. Og første kvartal i år inneholdt flere transaksjoner enn i fjor, skriver Finansavisen.

- Vi venter konsolidering også fremover, sier Rokke, som tror den internasjonale delen av norsk industri vil kunne være en del av dette.

Satser på vekst i Norge Pål Rokke har ambisjoner på vegne av Citi om å vokse i Norge de neste årene.

- For at Citi skal bli en topp tre corporate- og investmentbank i Europa, må vi også øke markedsandeler her i landet. Vi vil se på flere selskaper av en viss størrelse og med internasjonal forretningsvirksomhet — det er for dem vi kan spille en rolle, sier Rokke til Finansavisen.

Flere nyheter:
Regionalt nettverk skuffer
Styrket i troen på rentekutt
Kjipe tall for norsk industri