- Forventer et angrep hvert øyeblikk

Assad-regimet sier at de er klare.

KLARE: Amerikanske marinefartøy står klare i Middelhavet. Nå sier Syria at de forventer et angrep hvert øyeblikk. Foto: AFP PHOTO / US NAVY / ANDREA DECANINI / NTB Scanpix
KLARE: Amerikanske marinefartøy står klare i Middelhavet. Nå sier Syria at de forventer et angrep hvert øyeblikk. Foto: AFP PHOTO / US NAVY / ANDREA DECANINI / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Syria er klare for et militært angrep etter at USAs utenriksminister John Kerry i går brukte skarp retorikk mot Assad-regimet, og offentliggjorde en etterretningsrapport som legger skylda for bruk av kjemiske våpen på regimet.

- Vi forventer et angrep hvert øyeblikk. Vi er også klare til å gjengjelde når som helst, sier en sikkerhetstjenestemann til nyhetsbyrået AFP.

Den norske militæranalytikeren Per Erik Solli anslår imidlertid at angrepet vil skje natt til i morgen. Han understreker at det er utfordrende å forutse Obamas handlinger.

- At John Kerry går ut nå med en etterretningsrapport tyder på at de posisjonerer seg for å søke legitimitet for et angrep. Det er vanskelig å forutse om og når de vil handle, men det kan skje tidligst natt til søndag, sa Solli til Dagbladet i går.

Konklusjonen i rapporten er at det er svært høy sannsynlighet for at Assad-regimet sto bak det antatte gassangrepet.

Syria avviser på sin side anklagene om bruk av kjemiske våpen som grunnløse løgner. Assad-regjeringen betegner beskyldningene som fabrikkerte og et «desperat forsøk» på å rettferdiggjøre et militært angrep mot Syria.